Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Piektdienas rītā ugunsgrēkā Pārgaujas novadā gājis bojā vīrietis

Piektdienas rītā paaugstinātas bīstamības ugunsgrēka laikā Pārgaujas novada, Straupes pagastā gāja bojā vīrietis, portālu Diena.lv informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Viktorija Šembele.

Plkst. 7.27 VUGD saņēma informāciju, ka deg dzīvojamā māja. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka deg vienstāvu koka dzīvojamā māja. Ugunsgrēkā gāja bojā apmēram 51 gadu vecs vīrietis.

Ugunsdzēsēji glābēji pieļauj, ka ugunsgrēks sācies pie plīts. Ugunsgrēka dzēšanas darbus apgrūtina tas, ka mājas tuvumā nebija ūdens ņemšanas vietas. Ar iedzīvotāju traktora palīdzību tika izšķūrēts ceļš pāri pļavai līdz tuvākajai ūdens ņemšanas vietai - upei, kas atrodas apmēram 600 metru attālumā. Tādējādi ugunsgrēka dzēšana vairs nebija jāorganizē ar pievešanu. Šobrīd ugunsgrēka kopējā platība ir 120 kvadrātmetri, bet tā lokalizācijas un likvidācijas darbi vēl turpinās. Ugunsgrēka dzēšanas darbos piedalās Cēsu, Limbažu un Valmieras ugunsdzēsēji glābēji.

Šonakt, plkst. 1.22, VUGD saņēma informāciju, ka Līvānos, Jaunajā ielā, deg saimniecības ēka. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka saimniecības ēka jau deg ar atklātu liesmu. Kopējā degšanas platība ir 150 kvadrātmetri. Ugunsgrēks tika lokalizēts plkst. 3.05, bet tā likvidācijas darbi vēl turpinās.

Spēcīga lietus un kūstošā sniega rezultātā VUGD palīdzība bija nepieciešama vairākās pilsētās Kurzemē, kur bija pārplūdušas ielas un privātmāju pagalmi. Visu dienu vakar Liepājas ugunsdzēsēji glābēji ūdens atsūknēšanu veica Liepājā, Jaunajā ielā, kur sākotnēji ūdens līmenis bija sasniedzis pat pusmetru. Ar mobilā sūkņa palīdzību ūdens tika pārsūknēts uz pilsētas kanālu.

Savukārt, Ventspilī ūdens atsūknēšanas darbi tika veikti Pļavas un Sabiles ielu krustojumā, kur ar motorsūkņa palīdzību Ventspils ugunsdzēsēji glābēji ūdeni no applūdušajām teritorijām pārsūknēja uz grāvjiem, kuriem nedraudēja applūšana. Pēc plkst. 15.00 un līdz 20.30 atsūknēšanas darbi tika turpināti Ausekļa un Stacijas ielu krustojumā, kur ar autocisternas palīdzību ūdens no applūdušajām teritorijām tika pārsūknēts uz lietus notekas kanalizācijas sistēmu. Piektdienas rītā ūdens atsūknēšanas darbi tika atsākti Ausekļa ielā.

Ceturtdien vakarā ūdens atsūknēšana tika veikta arī Piltenē, kur kādas mājas pagrabā ūdens līmenis bija sasniedzis apmēram 40 centimetrus. Talsos, 9.maija un Pļavu ielu krustojumā, ūdens, kas draudēja appludināt dzīvojamās mājas, tika pārsūknēts uz novadgrāvi. Piektdien VUGD amatpersonas Kurzemē turpinās apsekot applūdušās teritorijas un sniegs palīdzību, ja tāda būs nepieciešama.

VUGD aizvadītajā diennaktī arī saņēma vairākus izsaukumus, kas bija saistīti ar spēcīgā vēja radīto seku likvidēšanu. Ceturtdien, plkst. 17.33, VUGD saņēma informāciju, ka Rīgā, Anniņmuižas bulvārī, septiņstāvu ārstniecības iestādei spēcīgais vējš ir norāvis skārda apšuvumu, kas ir uzkritis uz automašīnas un gājēju ceļa.

Ugunsdzēsēji glābēji sagrieza skārdu mazākos gabalos un atbrīvoja automašīnu un gājēju ceļu. Rīgā, Jūrkalnes ielā, ugunsdzēsēji glābēji no viadukta noņēma reklāmas plakātu, kas apdraudēja transportlīdzekļus. Rīgā, Rīnūžu ielā, ugunsdzēsēji glābēji pie jumta konstrukcijas piesēja vēja atrautu skārda gabalu. Ugunsdzēsēji glābēji arī sazāģēja un novāca vairākus uz ceļa braucamās daļas nokritušus kokus. Šādi glābšanas darbi tika veikti uz autoceļa Rīga-Valmiera, Murjāņos un Jūrmalā, Bulduru prospektā, Savukārt, Rīgā, Viļa Olava ielā, tika nozāģēts aizlūzis koks.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 40 izsaukumus. Kopumā dzēsti 12 ugunsgrēki, veikts 21 glābšanas darbs, bija arī septiņi maldinoši izsaukumi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas