Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Policija sākusi kriminālprocesu par naudas piesavināšanos Murjāņu Sporta ģimnāzijā

Policija ir sākusi kriminālprocesu par naudas piesavināšanos Murjāņu Sporta ģimnāzijā, taču patlaban nesniedz informāciju, vai kriminālprocesā kādai personai ir piemērots aizdomās turamā statuss.

Kā aģentūrai LETA apstiprināja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāvis Toms Sadovskis, kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma 179.panta 3.daļas - par piesavināšanos lielā apmērā. Minētais likuma pants vainīgās personas paredz sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku no sešiem līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu.

Tāpat netiek sniegta informācija par piesavinātās naudas apjomu. Arī Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) Komunikācijas nodaļā plašāku informāciju par sākto kriminālprocesu nesniedz.

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) pagājušā gada augustā vērsās Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldē ar iesniegumu par iespējamām pretlikumīgām darbībām Murjāņu Sporta ģimnāzijā.

IZM pagājušā gada jūlijā veica iekšējo auditu par Murjāņu Sporta ģimnāzijas finanšu vadību un konstatēja iespējamas pretlikumīgas darbības, kas radījuši zaudējumus valsts budžetam, tāpēc IZM lūdza izvērtēt Murjāņu Sporta ģimnāzijas amatpersonu veikto darbību likumību un lemt par kriminālprocesa uzsākšanu.

IZM administrē sportam piešķirtos valsts budžeta līdzekļus un īsteno padotību pār Murjāņu Sporta ģimnāziju. Par nodarīto zaudējumu apjomu IZM informāciju nesniedza, uzskatot, ka tā ir Valsts policijas kompetence. No amata pienākumu veikšanas tika atstādināts Murjāņu Sporta ģimnāzijas direktors Pēteris Neija.

Ar atstādināto Murjāņu Sporta ģimnāzijās direktoru tolaik aģentūrai LETA sazināties neizdevās, savukārt no pagājušā gada 9.augusta direktora pienākumus pildošais Ēvalds Goba teica, ka viņa rīcībā nav informācijas par finanšu pārkāpumiem. Viņš zināja teikt, ka no pienākumu pildīšanas ir atstādināta arī skolas grāmatvede.

Kā ziņots, IZM darba grupa šonedēļ vienojās līdz šī gada aprīļa beigām rast īstermiņa un ilgtermiņa risinājumu Murjāņu Sporta ģimnāzijas materiāli tehniskās bāzes uzlabošanai.

Kā aģentūrai LETA stāstīja IZM Sporta departamenta direktore Agra Brūne, pašlaik Murjāņu Sporta ģimnāzija ir nonākusi ļoti smagā saimnieciskā situācijā, jo pēdējo 20 gadu laikā minētās izglītības iestādes infrastruktūrā nav ieguldīti līdzekļi, skola nav siltināta, tādējādi palielinot apkures izmaksas. Vislielākās problēmas rada apkures katls un ēdināšanas bloks, jo to remontam vajadzētu 500 000 latu.

Šogad no valsts budžeta skolai piešķirts 1 002 801 lats. Pašlaik Murjāņu Sporta ģimnāzijā mācās 377 audzēkņi, kuri trenējas deviņos olimpiskajos sporta veidos - kamaniņu sportā, riteņbraukšanā, vieglatlētikā, volejbolā, handbolā, bobslejā, skeletonā, airēšanā, smaiļošanā un kanoe airēšanā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nesanāca ar Citadeli. Vai sanāks ar Indexo?

Lai gan vēl pirms pāris nedēļām politikas kuluāros ar jaunu joni ticis aktualizēts jautājums par topošās bankas akcionāru reputāciju, kopējais noskaņojums amatpersonām ir atgaiņāties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas