Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Rēzeknē apturēta vērienīga alkohola ražotne; atsavina 2000 litru brāgas

Latgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja darbinieki, veicot izmeklēšanu par nelegālā alkohola izgatavošanu, glabāšanu vai pārvietošanu, sankcionētas kratīšanas rezultātā, otrdien, 5.jūnijā, kādas privātmājas teritorijā Rēzeknes pilsētā konstatēja nelegālā alkohola ražotni. Saistībā ar minēto faktu ir aizturēts 37 gadus vecs vīrietis.

Teritorijas apskates laikā tika konstatēts, ka piemājas garāžas telpās ir ierīkota alkohola rūpnīca, portālu Diena.lv informēja Valsts policijas pārstāve Anastasija Laizāne. Kratīšanas rezultātā Kriminālpolicijas biroja darbinieki atsavināja 2 000 litrus brāgas, 525 litrus gatavās produkcijas jeb kandžas, 110 000 cigaretes bez Latvijas Republikas akcīzes markām. Tāpat atsavinātas alkohola ražošanai nepieciešamās izejvielas un aparatūra - 60 kilogrami rauga, 160 kilogrami cukura, sūknis, alkohola tecināmie aparāti un citas alkohola ražošanai nepieciešamās ierīces. 

Nelegālā produkcija - alkohols un cigaretes - tālāk tika izplatīta pa tirdzniecības vietām, tā saucamajām točkām. Izmeklēšana turpinās pēc Krimināllikuma 2212.panta 2.daļas - par nelikumīgu alkoholisko dzērienu izgatavošanu, glabāšanu vai pārvietošanu, ja tā izdarīta lielā apmērā vai ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās. Pār šādu likumpārkāpumu paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai piespiedu darbs, vai naudas sods līdz simt minimālajām mēnešalgām, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Tāpat policija atgādina par Latgales reģiona pārvaldes anonīmo uzticības tālruni 65403399. Zvanot uz šo tālruni vai rakstot uz e-pasta adresi [email protected], iedzīvotāji var informēt policiju par nelikumīgām darbībām, izteikt priekšlikumus vai aizrādījumus, kā arī izteikt pateicību. Šī tālruņa līnija darbojas 24 stundas diennaktī un ir pievienota automātiskajam atbildētājam. Ja zvanītājs vēlas paziņot likumpārkāpēja vai kādas citas personas datus, policija lūdz skaidri saukt vārdus un uzvārdus, kā arī adreses vai automašīnas valsts numurus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas