Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Rosina uzsākt kriminālvajāšanu pret Rēzeknes namsaimnieka juristu

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) nosūtījis krimināllietas materiālus Rēzeknes prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai pret SIA Rēzeknes namsaimnieks juristu par prettiesiska labuma pieņemšanu un prettiesiska labuma pieprasīšanu un pieņemšanu, portālu Diena.lv informēja biroja pārstāve Laura Dūša.

KNAB iegūtie pierādījumi liecina, ka pašvaldības uzņēmuma jurists, radot priekšstatu, ka ir nokārtojis, lai SIA Rēzeknes namsaimnieks pārstāvis paraksta darbu pieņemšanas nodošanas aktu par veiktajiem darbiem, pieņēma prettiesisku labumu 200 eiro apmērā no privātuzņēmēja prokūrista (Krimināllikuma (KL) 326.2. panta pirmā daļa).

Papildus tam KNAB pirmstiesas izmeklēšanas laikā tika noskaidrots, ka Rēzeknes pašvaldības uzņēmuma pārstāvis prettiesisku labumu 1500 eiro apmērā pieprasīja un pieņēma no privātuzņēmuma prokūrista par daudzdzīvokļu mājas fasādes atjaunošanas veikto darbu pieņemšanu un finansējuma saņemšanu no SIA Rēzeknes namsaimnieks (KL 326.2. panta otrā daļa).

KNAB norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta likumā noteiktajā kārtībā.

KNAB aicina iedzīvotājus un uzņēmējus, kuru rīcībā ir ziņas par prettiesiskas labumu pieprasīšanas gadījumiem, sniegt šo informāciju KNAB Ziņojumu centrā Brīvības ielā 104, Rīgā (bezmaksas uzticības tālrunis: 80002070), [email protected]. Anonimitāte garantēta.

Top komentāri

Dzērājs, zaglis, izspiedējs
D
Jūrmalā ar tik sīkām summām nekrāmējas
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas