Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Svētdien ziņots par viltus spridzekli vilcienā Rīga-Maskava; policija uzsākusi kriminālprocesu

Policija sākusi kriminālprocesu par apzināti nepatiesas informācijas sniegšanu par to, ka pasažieru vilcienā Rīga-Maskava atrodas sprādzienbīstams priekšmets.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ieva Sietniece, kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma 231.1 panta - par apzināti nepatiesu paziņojumu par sprāgstošas, indīgas, radioaktīvas vai bakterioloģiskas vielas vai materiālu vai spridzināmās ietaises ievietošanu iestādē, uzņēmumā vai citā objektā vai novietošanu iestādes, uzņēmuma vai cita objekta ārpusē.

Par šādu likumpārkāpumu vainīgajām personām paredzēts sods ar īslaicīgu brīvības atņemšanu vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Vakar, 20.septembra vakarā, ap plkst.19.30 Jēkabpils policijas dežūrdaļā tika saņemta informācija par to, ka pasažieru vilcienā Rīga-Maskava atrodas sprādzienbīstams priekšmets.

Policija nekavējoties sāka pasažieru evakuāciju, tika norobežots perimetrs. Uz notikuma vietu tika izsaukti glābšanas dienesta un ātrās medicīniskās palīdzības darbinieki, kā arī pretterorisma vienības Omega darbinieki.

Lai nodrošinātu pasažieru drošību, Jēkabpils pašvaldība nodrošināja trīs autobusus, ar kuriem pasažieri tika pārvietoti uz Krustpils kultūras namu.

Ap plkst.23 vilciena pārmeklēšana tika pabeigta - sprādzienbīstami priekšmeti tajā netika atrasti. Pasažieri ar autobusiem tika nogādāti atpakaļ uz vilcienu un varēja turpināt ceļu.

Izmeklēšanas interesēs plašāku informāciju par notikušo policija pagaidām nesniedz.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas