Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Tiesai nodota lieta par suteneriem, kuri vervējuši sievietes no laukiem

Šā gada oktobrī Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētās prokuratūras prokurors tiesai nodevis krimināllietu par organizētu grupu, kas iedzīvošanās nolūkā izmantoja sievietes, kuras nodarbojās ar prostitūciju. Apsūdzības uzrādītas trīs personām, kuras vervēja sievietes no laukiem, piedāvājot nodarboties ar prostitūciju Rīgā, portālu Diena.lv informēja Ģenerālprokuratūras pārstāve Aiga Šēnberga.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai apsūdzētās personas ilgākā laika periodā, no 2007.gada sākuma līdz 2011.gada 24.maijam, īrētos dzīvokļos Rīgā, iedzīvošanās nolūkā organizēja personu nodarbināšanu ar prostitūciju.

Apsūdzētie internetā ievietoja reklāmas sludinājumus, kuros tika piedāvāts darbs seksuālo pakalpojumu sniegšanas jomā, kā arī iepazinās ar jaunām sievietēm Rīgā un vervēja sievietes no laukiem, darbam par prostitūtām Rīgas pilsētā. Izmantojot šo personu grūtos materiālos apstākļus, apsūdzētie piedāvāja labi apmaksātu prostitūtu darbu un paskaidroja, ka viņām būs jāsniedz seksuālie pakalpojumi par naudu un 50% no par seksuālo pakalpojumu sniegšanas saņemtās naudas būs jāatdod organizētās grupas dalībniekiem.

No trim apsūdzētajām personām, divas tiek apsūdzētas pēc Krimināllikuma 165.panta trešās daļas un vienai personai apsūdzības tiek uzrādītas pēc Krimināllikuma 165.panta trešās daļas un 1651.panta otrās daļas. Divi apsūdzētie savu vainu noziedzīgā nodarījuma izdarīšanā neatzīst, bet viens apsūdzētais vainu atzīst daļēji.

Lieta nodota Rīgas pilsētas Centra rajona tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas