Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

VID liedz valstī ievest 203 litrus degvīna un 536 000 cigarešu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) muitas amatpersonas, veicot kontroles pasākumus, valstī liedza ievest 203 viena litra degvīna un 536 160 cigaretes ar Baltkrievijas Republikas akcīzes nodokļa markām, portālu_ Diena.lv _informēja VID.

VID muitas amatpersonas, veicot kontroles pasākumus Ventspils ostas muitas kontroles punktā, novērsa mēģinājumu nelegāli pārvietot pāri robežai 203 viena litra tilpuma degvīna Moskovskaya pudeles bez akcīzes nodokļa markām, kas bija noslēptas vieglās automašīnas vadītāja un pasažieru bagāžā starp personīgajām mantām. Savukārt Silenes muitas kontroles punkta muitas amatpersonas, veicot kontroles pasākumus uz austrumu robežas, atklāja mēģinājumu valstī ievest 536 160 cigaretes ar Baltkrievijas Republikas akcīzes nodokļa markām, kas bija noslēptas mikroautobusā izveidotās dubultajās sienās un griestos.

Aizvadītās nedēļas nogalē, VID muitas amatpersonas, veicot uz prāmja Scottish Viking transportlīdzekļu kontroli, novirzīja padziļinātai pārbaudei kādu vieglo automašīnu Honda, ko vadīja 50 gadus vecs Latvijas pilsonis. Kontroles gaitā VID muitas amatpersonas konstatēja, ka automašīnas vadītāja un divu pasažieru bagāžā starp personīgajām mantām noslēpts liels daudzums degvīna pudeļu. Padziļinātās pārbaudes rezultātā tika izņemtas 203 viena litra tilpuma degvīna Moskovskaya pudeles bez akcīzes nodokļa markām.

Transportlīdzekļa vadītājam tika sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 169.³ pantu par ar akcīzes nodokli apliekamo preču aprites noteikumu pārkāpšanu.

Izņemtais alkohols un aizturētais transportlīdzeklis tiks nodots Nodrošinājuma valsts aģentūrai.

Savukārt pagājušajā trešdienā, 13.jūnijā, Silenes muitas kontroles punktā, veicot transportlīdzekļa Volkswagen padziļināto kontroli, VID muitas amatpersonas konstatēja, ka mikroautobusam ir izveidotas dubultās sienas un dubultie griesti, kur noslēptas cigaretes. Pārbaudes rezultātā tika izņemtas kopumā 536 160 Premjer, NZ, Fest, Minsk, Queen un Winston marku cigaretes ar Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām. Transportlīdzekli vadīja 46 gadus veca Moldovas pilsone.

Par konstatēto pārkāpumu sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols par muitošanai pakļauto preču ievešanu Latvijas Republikas muitas teritorijā, noslēpjot šīs preces no kontroles, vai tās nedeklarējot. Cigaretes novietotas muitas kontroles punkta aizturēto preču noliktavā, bet automašīna - aizturēto automašīnu stāvlaukumā līdz lietas izskatīšanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas