Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

VID sācis kriminālprocesu par aplokšņu algu izmaksu vienā no Latgales reģiona futbola klubiem

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas pārvalde aprīlī sākusi kriminālprocesu par aplokšņu algu izmaksu vienā no Latgales reģiona futbola klubiem, aģentūrai LETA pavēstīja VID pārstāvji.

Veicot sākotnējās pirmstiesas izmeklēšanas darbības, noskaidrots, ka futbola klubs no 2020.janvāra līdz šim brīdim grāmatvedības reģistros nav uzrādījis darba samaksu un neuzskaitīto un neaprēķināto darba algu ir neoficiāli izmaksājis skaidrā naudā klubā reģistrētajiem sportistiem un darbiniekiem.

VID Nodokļu un muitas policijas pārvalde veikusi kratīšanas kriminālprocesā iesaistītā futbola kluba juridiskajā adresē, birojā, personas dzīves vietā un transportlīdzekļos. Kratīšanu laikā atrasta un izņemta skaidra nauda, aplokšņu algu saraksti, līgumi, datori, grāmatvedības dokumenti, kā arī citi kriminālprocesam nozīmīgi priekšmeti, kas tiks analizēti turpmākajā kriminālprocesa pirmstiesas izmeklēšanas gaitā.

Valstij nodarītā zaudējuma apmērs nenomaksātā iedzīvotāju ienākuma nodokļa un valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu veidā tiks noskaidrots izmeklēšanas laikā.

Kriminālprocesā viena persona ir atzīta par aizdomās turēto. Personai piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma 217.1 pantā paredzētā noziedzīgā nodarījuma pazīmēm.

Izmeklēšanas interesēs plašāka informācija šobrīd netiek sniegta.

Jau ziņots, ka VID ceturtdien, 13.maijā, visas dienas garumā veicis kratīšanu pie Aleksandra Jakubovska, kurš ir futbola virslīgas debitantes Daugavpils "Noah Jurmala" (iepriekš - Daugavpils "Lokomotiv") pilnvarotā persona.

VID pārstāvis Andrejs Vaivars aģentūrai LETA apstiprināja, ka VID darbinieki veikuši procesuālās darbības futbola klubā "Noah Jurmala", taču sīkākus komentārus par lietas apstākļiem nesniedza.

Savukārt otrdien aģentūrai LETA neizdevās sazināties ar Jakubovski, lai gūtu apstiprinājumu par sākto kriminālprocesu.

pievienotas pēdējās trīs rindkopas

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas