Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Atjaunotajā Sēnītes posmā Vangažos ļaundari izpostījuši caurteku; remonta izmaksas būs iespaidīgas

Uz Vidzemes šosejas (A2) Vangažos otrdienas, 8. decembra, vakarā ļaundari ir nodedzinājuši zem pamatceļa esošās ūdens novades sistēmas caurteku. Saskaņā ar sākotnējo bojājumu apskati caurteka ir neatgriezeniski bojāta vismaz sešu metru garumā un skar šogad atjaunotā autoceļa bremzēšanas joslu uz brauktuves Rīgas virzienā. VSIA Latvijas Valsts ceļi Rīgas nodaļa ir vērsusies Valsts policijā ar iesniegumu par ļaunprātīgas dedzināšanas faktu.

Speciālisti ir apsekojuši bojājumus un ir konstatēts, ka tie ir diezgan plaši. Lai tos novērstu var būt nepieciešama visu ceļa konstruktīvo kārtu atjaunošana, proti, ceļa pārbūve šajā konkrētajā vietā. Iespējamās remontdarbu izmaksas var būt līdz 50 000 eiro. Izmaksas tiks precizētas pēc tam, kad caurteka tiks apsekota no iekšpuses ar vadāmu iekārtu.

Patlaban bojātā vieta ir norobežota ar vadstatņiem un ceļa zīmēm. Bojātais caurtekas posms ir demontēts, ir ievietots pagaidu caurtekas posms, piebērta grants, lai aizpildītu iebrukušās vietas. Caurteka tiks regulāri apsekota, līdz bojājumi tiks pilnībā novērsti. Nepieciešamības gadījumā satiksmes organizācija tiks veikta arī ar papildu ceļa zīmēm un signālugunīm.

Caurtekas un šosejas bojājumi šajā gadījumā neattiecas uz garantijas darbiem, tāpēc remontdarbiem tiks veikts iepirkums. Remontdarbus būs iespējams veikt nākamgad pavasarī, kad iestāsies atbilstoši meteoroloģiskie laika apstākļi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas