Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Ģimenes ārsta Jakovina pacientus Valmierā un Rencēnos brīdina par Covid-19 risku

Ģimenes ārsts Juris Jakovins, kurš pacientus pieņem gan Valmierā, gan Rencēnos, ir veicis pacientu aprūpi ar Covid-19 saslimšanas simptomiem, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) epidemiologu izmeklēšanas laikā iegūtā informācija.

Visi pacienti, kas kontaktējušies ar šo ģimenes ārstu, tai skaitā bijuši vizītē pie ārsta no pagājušā gada 27.decembra līdz šā gada 11.janvārim ir nosakāmi par tuvām kontaktpersonām un viņiem jādodas mājas karantīnā.

Par augsta riska kontaktpersonām ir nosakāmi visi cilvēki, kas kontaktējušies ar saslimušo tuvāk par diviem metriem, ilgāk par 15 minūtēm, vai pavadījuši vienā telpā ilgāk par 15 minūtēm.

SPKC vēstīja, ka Nacionālais veselības dienests (NVD) piektdien sniegs plašāku informāciju par to, kur Jakovina pacienti var saņemt ģimenes ārsta prakses sniegto palīdzību.

Tāpat patlaban tiek risināts jautājums par papildus iespējām veikt Covid-19 testus Valmierā.

Jau ziņots, ka prombūtnes dēļ Valmierā slēgta ģimenes ārstu Jakovina un Ineses Gabrānes prakse.

Atbilstoši NVD datiem Jakovinam ir 6295 pacienti, no tiem 650 bērni. Savukārt pie Gabrānes reģistrēti 1995 pacienti, tostarp 215 bērni.

Abu ārstu pacienti pēc medicīniskās palīdzības var vērsties pie citiem ģimenes ārstiem, kuri strādā šo ārstu pamatdarbības teritorijā. Valmieras iedzīvotāji var lūgt palīdzību ģimenes ārstiem Inesei Rāviņai, Aivaram Pauniņam, pediatrei Ingai Gruntei, kura apkalpo galvenokārt bērnus. Savukārt Rencēnu pagasta iedzīvotāji var vērsties pie dakteres Marikas Grūsles.

Valmieras pilsētas pašvaldības Zīmolvedības un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Kristīne Melece stāstīja, ka NVD ir informējis pašvaldību par to, ka ģimenes ārsti ir prombūtnē.

Jakovins ir arī Zaļo un zemnieku savienību pārstāvošs Valmieras domes deputāts. Pēdējā Valmieras pilsētas domes sēde bija pagājušā gada 29.decembrī, taču tajā Jakovins nav piedalījies, bet domes komiteju sēdes esot plānotas nākamnedēļ, tādēļ Jakovins ar pašvaldības darbiniekiem šajā laikā neesot ticies, sacīja Melece.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas