Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Jēkabpils pašvaldība līdz 16,9 miljoniem eiro palielina aizsargdambja stiprināšanas izmaksas

Jēkabpils pašvaldība ir precizējusi aprēķinus un pilsētas aizsargdambja stiprināšana izmaksas palielinājusi līdz 16 931 290 eiro, kas ir par 4,3 miljoniem eiro vairāk par sākotnēji aplēsto.

Pamatojoties uz Jēkabpils novada pašvaldības provizorisko tāmi par paredzamo būvdarbu apjomu, tika izstrādāti Ministru kabineta (MK) noteikumi Eiropas Savienības kohēzijas programmas finansējuma iegūšanai Nacionālas nozīmes plūdu un krasta erozijas pasākumu īstenošanai.

Iesniedzot sākotnējo tāmi, pašvaldība norādīja, ka apjomu aprēķins ir vispārīgs un precīzs aprēķins tiks veikts pilnā būvprojekta izstrādes laikā. "Ievērojot būvniecības nozares cenu dinamiku" - materiālu un darbaspēka izmaksu palielināšanos, tika aktualizētas visas iepriekš noteiktās izmaksu pozīcijas, izmaksu pieaugumu argumentē pašvaldība.

Jēkabpils novada pašvaldība ir informējusi Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju (VARAM) par aktuālajām izmaksām un darbu apjomu, kas noteiktas, pabeidzot būvprojekta izstrādi, un ir sagatavoti grozījumi valdības noteikumos. Pašlaik finansējuma pieprasījuma grozījumi tiek saskaņoti Finanšu un Tieslietu ministrijās.

Valdības noteikumi paredz divus finansējuma avotus - Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) finansējumu 10 757 297 eiro un valsts budžeta finansējumu 1 898 347 eiro apmērā. Projekta attiecināmās izmaksas pieaugušas par aptuveni 4,3 miljoniem eiro. Vienlaikus Jēkabpils novada pašvaldība ir izteikusi ierosinājumu līdzfinansēt arī tiešās attiecināmās izmaksas. Noteikumu projekts paredz palielināt projekta kopējās attiecināmās izmaksas par 4 275 646 eiro, tai skaitā ERAF finansējumu par 3 634 299 eiro. Valsts budžeta līdzfinansējuma apjoms nemainītos.

Lai nodrošinātu apstiprināto ERAF un nacionālā līdzfinansējuma proporciju (85/15%), plānots noteikt, ka 15% nacionālā līdzfinansējuma veido valsts budžeta finansējums 1 898 347 eiro apmērā un pašvaldības finansējums 641 347 eiro apmērā. Līdz ar to kopējās projekta attiecināmās izmaksas būšot 16 931 290 eiro, kur 14 391 596 eiro ir ERAF finansējums.

Kā ziņots, šī gada janvārī Daugavā pie Jēkabpils sakrājās vižņi un sākās plūdi. Plūdos cieta pilsētas aizsargdambis, kas atsevišķās vietās tika izskalots un bija steidzami jālabo.

Pašlaik ir noslēdzies Jēkabpils pilsētas aizsargdambja būvdarbu iepirkums, kurā zemāko cenu piedāvājis SIA "Jēkabpils PMK", darbus apņemoties veikt par nepilniem 14 miljoniem eiro bez pievienotās vērtības nodokļa. Kā liecina "firmas.lv" informācija, "Jēkabpils PMK" pieder Arnim Putniņam (50%), Vladislavam Skačko un Mārim Dimantam (katram pa 25%). 2022.gadā uzņēmums strādāja ar nepilnu 22 miljonu eiro apgrozījumu un aptuveni 19 000 eiro peļņu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas