Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Jūrmalas dome ārkārtas sēdē lems par Ķemeru sanatorijas iegādi

Jūrmalas pilsētas dome šodien plkst.16 domes ārkārtas sēdē lems par Ķemeru sanatorijas iegādi, informēja Latvijas Sertificēto maksātnespējas procesa administratoru asociācijas sabiedrisko attiecību vadītāja Justīne Plūmiņa, atsaucoties uz administratoru Ainaru Kreicu.

Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis (ZZS) skaidroja, ka pašvaldība Ķemeru sanatorijas kompleksu vēlas iegūt savā īpašumā, lai tajā saglabātu un atjaunotu sanatorijas un kūrorta funkciju, kas tādējādi palīdzētu arī apkaimes attīstībai.

Lēmumprojekts par Ķemeru sanatorijas iegādi sagatavots, konsultējoties ar valdības un parlamenta pārstāvjiem, sapratni un atbalstu šādam solim izrādījusi arī Finanšu ministrija un Saeimas Budžeta komisija.

Pēc Trukšņa teiktā, pašvaldībai šī īpašuma iegāde varētu izmaksāt aptuveni 3,6 miljonus latu, neieskaitot pievienotās vērtības nodokli. Šim darījumam finansējumu Jūrmalas pilsētas dome plāno aizņemties no Valsts kases.

Jūrmalas mērs uzskata, ka Ķemeru sanatorijai ir lielas izredzes kļūt par "veiksmes stāstu", jo pašvaldība būtu saimnieks, kam ir skaidrs redzējums par kompleksa attīstību un nākotni. "Skaidrs, ka darbības būs jāveic ātri un ieguldījumi nebūs mazi, tāpēc būs nepieciešama sadarbība ar valsts institūcijām un jāmeklē sadarbības partneri," atzina Truksnis.

Kā ziņots, iepriekš Kreics, kas ir SIA "Ominasis Latvia" maksātnespējas procesa administrators, aģentūrai LETA norādīja, ka uzņēmuma nekustamais īpašums, tajā skaitā Ķemeru sanatorijas ēka, bet kopumā četri īpašumi provizoriski novērtēti par aptuveni 3 840 000 latu.

Kreics gan sacīja, ka vēl nav tikusi novērtēta kustamā manta, kā arī Kreics nav saņēmis rakstisku novērtējumu, taču provizoriskais novērtējums, par ko viņam paziņots, veido minēto summu. Tomēr prognozes liecina, ka kopējā kustamās un nekustamās mantas novērtējums būs virs četriem miljoniem latu. Pēc novērtējuma saņemšanas varēs noteikt izsoles sākumcenu.

Reālā summa būšot zināma tuvākajās dienās, sacīja Plūmiņa.

Kā ziņots, Kreics bija izstrādājis un nosūtījis saskaņošanai kreditoriem mantas pārdošanas plānu. Pēc administratora sniegtās informācijas, parādnieka mantu ir plānots pārdot izsolē lietu kopības sastāvā. Administrators iepriekš prognozēja, ka izsoles sākumcenu būs iespējams noteikt augstāku par tiesu izpildītāja iepriekš plānoto, jo mantas pārdošanas plānā papildus ir iekļauti divi "Ominasis Latvia" nekustamie īpašumi un inventarizācijas laikā konstatētā kustamā manta.

Gatavojoties uzņēmuma mantas izsolei, Kreics ir vienojies ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru (LIAA) par sadarbību investoru piesaistē. Vienošanās paredz LIAA uzrunāto investoru informēšanu par plānoto izsoli, kā arī citiem svarīgiem jautājumiem, lai nodrošinātu investoriem nepieciešamo informāciju labvēlīga lēmuma pieņemšanai par dalību Ķemeru sanatorijas īpašumu un mantas izsolē.

LIAA maksātnespējas procesa administratoram ir apliecinājusi, ka interesi par Ķemeru sanatorijas īpašumiem un mantu ir izrādījuši 17 potenciāli investori. Papildus tam divi investori interesējušies par minētajiem īpašumiem bez LIAA starpniecības, un administrators ir nodrošinājis iespēju investoriem klātienē iepazīties ar faktisko stāvokli Ķemeru sanatorijā.

Jautāts par investoriem, kuri izrādījuši interesi par Ķemeru sanatorijas kompleksu un pārējo īpašumu, Kreics norādīja, ka tie ir galvenokārt investori no austrumiem - Ķīnas, Krievijas, Kazahstānas, Azerbaidžānas, kā arī Uzbekistānas.

Kā ziņots, saistībā ar Ķemeru sanatorijas jautājuma risināšanu tika izveidota parlamentārās izmeklēšanas komisija. Par tās priekšsēdētāju tika ievēlēts neatkarīgais deputāts Dāvis Stalts, savukārt par priekšsēdētāja vietnieku - deputāts Arvils Ašeradens (V).

Ķemeru sanatorijas privatizācijas process ilga vairāk nekā desmit gadus. Sanatorijas privatizācijas noteikumi pieņemti 1995.gadā, un tie paredzēja, ka desmit gadus no "Ķemeru" ēkas nodošanas ekspluatācijā jāsaglabā objekta darbības profils - kūrorta ārstnieciski profilaktiskā darbība, rehabilitācija, medicīniskie un atpūtas pakalpojumi.

2010.gada septembrī Jūrmalas pilsētas dome noslēdza sadarbības līgumu ar "Ominasis Latvia", bet vēlāk no tā vienpusēji atkāpās, jo uzņēmums nepildīja neskaitāmos solījumus pabeigt sanatorijas rekonstrukciju.
1.martā Jūrmalas pilsētas tiesa "Ominasis Latvia" pasludināja par maksātnespējīgu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas