Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Jūrmalas slimnīcā nācis pasaulē šogad jau tūkstošais jaundzimušais

Piektdien, 28. jūlijā, Jūrmalas slimnīcā piedzimis šogad jau tūkstošais bērniņš. Rīdzinieku Irinas Mikelenas un Jevgēnija Goļika ģimenē dzimusi metiņa Nikola. Nikola ir tūkstošais bērniņš, kurš dzimis Jūrmalas slimnīcas dzemdību nodaļā 2017. gadā, vēsta Jūrmalas pašvaldība.

Nikola ir otrais bērns ģimenē – brālītim Gabriēlam ir gads un trīs mēneši, un arī viņš ir dzimis Jūrmalas slimnīcā. “Pirmo reizi Jūrmalas slimnīcu izvēlējāmies, jo ieteica radinieki, un otrreiz uzreiz sapratām, ka atgriezīsimies Jūrmalā, jo patika attieksme pirmajās dzemdībās un jaukais, profesionālais kolektīvs. Esam priecīgi un vienlaikus satraukti, jo mājās gaida brālītis, ar kuru Nikola būs vienaudži,” pastāstīja Irina Mikelena.

“Šogad jūlijs Jūrmalas slimnīcā ir ļoti spraigs – dzimuši jau 183 bērniņi. Tūkstošo jaundzimušo šogad tāpat kā pērn sagaidījām jūlija beigās,” pastāstīja SIA Jūrmalas slimnīca Dzemdību nodaļas vecākā vecmāte Jana Brosko. “Tūkstošais bērniņš un māmiņa jūtas labi, un šodien, 31. jūlijā, abi tika izrakstīti no dzemdību nodaļas. Priecājamies, ka pēdējos gados vērojams dzemdību skaita pieaugums. Jūrmalas slimnīcā diennaktī vidēji tiek pieņemtas piecas dzemdības. Tāpat šogad esam jau sagaidījuši desmit dvīņu pārus.”

Dzemdībās piedalījās ginekoloģe, dzemdību speciāliste Solvita Krūze, vecmāte Sarmīte Trautmane, neonatoloģe Zane Rozentāle un bērnu māsa Irina Tarvida.

Pieņemto dzemdību skaita ziņā Jūrmalas slimnīcas Dzemdību nodaļa ir trešajā vietā valstī. Katru gadu pieaug šeit dzimušo bērnu skaits: 2013. gadā Jūrmalas slimnīcā dzimuši 1496 bērni, 2014. gadā – 1510, 2015. gadā – 1524 bērni un pērn šeit pasaulē nākuši 1774 mazuļi. 2015. gadā Jūrmalas slimnīcas Dzemdību nodaļa ieguvusi Latvijas Ārstniecības iestāžu Kvalitātes balvu. Jūrmalas slimnīcai ir piešķirts arī statuss Mazulim draudzīga slimnīca

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas