Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ķekavas domnieks Vītols uz izmeklēšanas laiku atkāpies no amata

Svētdien, 29. septembrī, Ķekavā, preses brīfingā Ķekavas novada domes priekšsēdētājas pirmais vietnieks Aigars Vītols pilnībā noraidīja pret viņu Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vērstos iespējamos pārmetumus un aizdomas, un izteica cerību uz taisnīgu un objektīvu tiesībsargājošo institūciju darbu situācijas noskaidrošanai, portālu Diena.lv informēja pašvaldībā.

Vītols, uzņemoties politisko atbildību par radušos situāciju, nolēmis atkāpties no vietnieka amata līdz apstākļu noskaidrošanai.

Plašāku informāciju par notikušo Vītols nav tiesīgs sniegt, lai netraucētu KNAB uzsākto izmeklēšanas procesu.

Par Vītola atbrīvošanu no vietnieka amata deputāti lems pirmdien, 30. septembrī, ārkārtas domes sēdē, kuru, ņemot vērā radušos situāciju, pirms noteiktā laika atgriežoties no atvaļinājuma sasauks Ķekavas novada domes priekšsēdētāja Viktorija Baire.

Preses brīfingā V.Baire norādīja, ka viņas vietnieka aizturēšana ir bijis liels pārsteigums, jo “domes priekšsēdētāja vietniekam nav nekāda ietekme uz maksājumu aizturēšanu vai veikšanu, kā arī nav iespējama vienpersoniska lēmumu pieņemšana. Pašvaldības dokumentu vadības sistēma nodrošina, ka lēmumu un maksājumu process ir caurspīdīgs un nodrošina vismaz “četru acu” principu. Līdz ar to nav izprotams, par kādu projektu varētu būt runa.”  

Baire pirmdien plāno sazināties ar KNAB, lūdzot sniegt plašāku informāciju. Baire uzsvēra, ka Ķekavas novada pašvaldība ir pievērsusi lielu uzmanību tam, lai mazinātu un izslēgtu jebkādus korupcijas riskus, tāpēc ir veikti būtiski priekšdarbi un pieņemti attiecīgi domes lēmumi.

Proti, dome ir apstiprinājusi Korupcijas novēršanas sistēmas organizācijas un kontroles veikšanas kārtību, ar mērķi nodrošināt pašvaldībā vienotu iekšējās kontroles sistēmu korupcijas risku novēršanai, kā arī izstrādāta Pretkorpucijas stratēģija un plāns 2019.-2022. gadam, paredzot kopumā vairāk kā 20 pasākumus korupcijas riska mazināšanai vai novēršanai.

Tāpat šogad visās pašvaldības iestādēs tika veikts funkciju un uzdevumu iespējamo korupcijas risku novērtējums un korupcijas riskam pakļauto amatu novērtējums, kā arī ieviesta Trauksmes cēlēja sistēma.

Savukārt šobrīd norit darbs pie vienota Ķekavas novada pašvaldības ētikas kodeksa izstrādes, kas būs saistošs visām pašvaldības iestādēm, kā arī tiks noteikti vienoti iepirkumu plānošanas un īstenošanas kārtība visām pašvaldības iestādēm.  Patlaban arī notiek plašas apmācības pašvaldības amatpersonām un darbiniekiem  par korupcijas un interešu konflikta novēršanu valsts un pašvaldību institūciju darbībā.

Jau ziņots, ka KNAB piektdien aizturējis Vītolu. KNAB informēja, ka piektdien aizturējis kādu Ķekavas novada pašvaldības amatpersonu un arī fizisku personu par iespējamu kukuļošanu saistībā ar būvdarbu veikšanu.

Kriminālprocess sākts šī gada 12.augustā pēc Krimināllikuma 320.panta trešās daļas, proti, par kukuļa pieprasīšanu lielā apmērā.

Krimināllietas materiāli satur ziņas par to, ka Ķekavas novada pašvaldības amatpersona, iespējams, pieprasīja uzņēmējam kukuli 30 000 eiro apmērā, lai uzņēmējs saņemtu pēdējo maksājumu no Ķekavas novada pašvaldības par būvdarbu veikšanu projekta ietvaros, informēja KNAB.

 

Top komentāri

++
+
Parasti jau ZZS deputāti neatkāpjas bet gaida lietā gala lēmumu. Aivaram tas turpinās gadus desmit. Gatim arī pāris gadus atpakaļ bija nepatikšanas, taču šogad paziņoja ka lieta pret viņu izbeigta. Kas tad mainījies un kā izskaidrot Aigara soli?
Itamars Toledano
Sakiet A vai B, bet šis cilvēks pēc GODA VĪRA nudien neizskatās. Un arī tas intelektuālais potenciāls visai vājā rādās, ja reiz LTV dienas ziņās pat viens teikums ir no papīra JĀNOLASA. Un argumenti, ka visas apsūdzības tiek noraidītas, ZZS biedru interpretācijas gaumē tik gauži ierasti skan!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas