Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

KNAB rosina apsūdzēt divas ZM nekustamie īpašumi amatpersonas par nelikumībām uzkopšanas darbu iepirkumā

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) rosinājis apsūdzēt divas bijušās valsts SIA "Zemkopības ministrijas nekustamie īpašumi" (ZMNĪ) amatpersonas par iespējamām nelikumībām iepirkumā par uzkopšanas darbiem, noskaidroja aģentūra LETA.

Papildus viena no šīm amatpersonām gatavojusies veikt līdzīgas nelikumības arī apsardzes pakalpojumu iepirkumā, bet tas nav izdevies.

Jau iepriekš publiski izskanējis, ka kriminālprocess sākts pret toreizējo ZMNĪ vadītāju Robertu Dilbu un valdes locekli Sergeju Zikinu. Tagad abi no amatiem uzņēmumā atcelti.

KNAB informē, ka rosinājis Noziedzīgu nodarījumu valsts institūciju dienestā izmeklēšanas prokuratūrai sākt kriminālvajāšanu pret kopumā četrām personām - par ļaunprātīgu dienesta stāvokļa izmantošanu mantkārīgā nolūkā, kā arī gatavošanos šāda noziedzīga nodarījuma izdarīšanai.

Tāpat KNAB prokuratūru rosina turpināt pirmstiesas izmeklēšanas laikā uzsāktos piespiedu ietekmēšanas līdzekļu piemērošanas procesus pret divām juridiskām personām, kuru interesēs īstenoti un plānoti noziegumi.

KNAB kriminālprocesu sāka 2022. gada 13. maijā. Pirmstiesas izmeklēšanas laikā iegūtie pierādījumi liecina, ka divas valsts amatpersonas, ļaunprātīgi izmantojot dienesta stāvokli mantkārīgā nolūkā, ar kādas fiziskas personas atbalstu panāca šīs personas pārstāvētā uzņēmuma uzvaru valsts SIA publiskā iepirkuma konkursā. Iepirkums saistīts ar ēkas uzkopšanas un uzturēšanas darbiem. 

Vienlaikus viena no šīm amatpersonām ar citu uzņēmumu pārstāvošas fiziskās personas atbalstu gatavojās panākt, lai šis uzņēmums uzvarētu valsts SIA rīkotā publiskajā iepirkumā par apsardzes nodrošināšanu. Šis noziedzīgais nodarījums netika izdarīts līdz galam no abu personu gribas neatkarīgu iemeslu dēļ.

Noziedzīgu nodarījumu valsts institūciju dienestā izmeklēšanas prokuratūrai kā procesa virzītājam būs jālemj par krimināllietas turpmāko virzību.

Jau ziņots, ka Zikins no amata tika atcelts 11.augustā. Tikmēr Dilba uz iesnieguma pamata izbeidz darba attiecības no 31.augusta, lai nodotu darba lietas pagaidu valdei.

Valstij pieder 100% ZMNĪ kapitāla daļu, un to turētāja ir Zemkopības ministrija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas