Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Konferencē diskutēs par Liepājas ostas drošību un aizsardzību

Liepājas speciālās ekonomiskās zonas (SEZ) pārvalde 26.novembrī rīkos konferenci, kurā diskutēs par Liepājas ostas drošību un aizsardzību, aģentūru LETA informēja Liepājas SEZ pārvaldes sabiedrisko attiecību speciāliste Līga Ratniece-Kadeģe.

Konference "Ostas diena - drošība un aizsardzība" tiek organizēta, lai papildinātu Liepājas ostas nomnieku un darbinieku zināšanas par drošības un aizsardzības jautājumiem, aktualizētu sadarbību starp atbildīgajiem dienestiem un uzzinātu par jaunumiem reglamentējošajos normatīvajos dokumentos, skaidroja Ratniece-Kadeģe.

Kā atzina Liepājas ostas aizsardzības virsnieks Kaspars Poņemeckis, konferences tēmas pašlaik ir īpaši aktuālas saistībā ar terorisma draudiem pasaulē, lai gan sākotnēji, plānojot konferenci, tā nebija domāts. Liepājas ostai, tāpat kā jebkurai citai ostai, ir svarīgi būt drošai un pasargātai, novēršot jebkādus iespējamos terorisma draudus, kā arī apdraudējumu videi un cilvēkiem, skaidroja Poņemeckis.

Kā norādīja Ratniece-Kadeģe, Liepājas ostas drošība un aizsardzība ir Liepājas SEZ pārvaldes prioritāte. Pēdējo gadu laikā ir izveidota vienota caurlaižu sistēma un īstenots video centra izveides projekts, kas ļauj 24 stundas diennaktī tiešsaistē sekot līdzi Liepājas ostas teritorijā notiekošajam. Tāpat Liepājas osta, rūpējoties par vidi un cilvēkiem, ir izveidojusi vides pārvaldības sistēmu atbilstoši vides kvalitātes standartam. Kā uzsvēra Liepājas SEZ pārvaldnieks Guntars Krieviņš, Liepājas SEZ pārvalde vēlas paaugstināt ostā strādājošo zināšanu un pieredzes līmeni, kas ļaus pilnveidot ikdienas darbu.

Konferencē piedalīsies par drošību atbildīgo valsts institūciju pārstāvji, kā arī savā pieredzē dalīsies Rīgas brīvostas pārvaldes Ostas policijas iekšējā drošības dienesta vadītājs un Ukrainas ostu pārvaldes viceprezidents. Plānota arī diskusija par labāku ikdienas darba organizēšanu, savstarpēji koordinējot savas darbības un rīkojoties saskaņoti. Tieši saskaņota un labi pārdomāta rīcība ir galvenais priekšnoteikums, lai ikviena darbība ostā būtu droša, norādīja Ratniece-Kadeģe.

Konference notiks Liepājas koncertzāles ēkā. Tās atklāšana notiks 26.novembrī plkst.10.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas