Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Latvijā par vienu valsts ģimnāziju vairāk

Valdība otrdien piekrita Jelgavas Spīdolas ģimnāzijai piešķirt valsts ģimnāzijas statusu. Kā norādīja Izglītības un zinātnes ministrijā, valsts ģimnāzijas nodrošina izglītojamajiem vislabākās vispārējās izglītības ieguves iespējas. Vienlaikus valsts ģimnāziju tīkls, tai skaitā republikas nozīmes pilsētās, ir nepietiekoši attīstīts.

Jelgavas pilsētas dome lūgusi piešķirt Jelgavas Spīdolas ģimnāzijai valsts ģimnāzijas statusu, un Jelgavas Spīdolas ģimnāzija atbilst noteiktajiem kritērijiem pretendēšanai uz valsts ģimnāzijas statusu.

Izglītojamo skaits 10.-12. klasēs izglītības iestādē 2016./2017. mācību gadā ir bijis 227, 2017./2018. gadā - 236, kas ir ievērojami vairāk par republikas pilsētās (izņemot Rīgu) noteikto minimāli nepieciešamo skolēnu skaitu valsts ģimnāziju 10.-12. klasēs. Pēc Valsts izglītības satura centra sniegtās informācijas Jelgavas Spīdolas ģimnāzijai izglītojamo mācību sasniegumu vidējais procentuālais novērtējums centralizētajos eksāmenos 2016. gadā ir bijis 65,3% (valstī 49,9%, Zemgales plānošanas reģionā 48,6%), 2017. gadā - 63,45% (valstī 49,1%, Zemgales plānošanas reģionā 46,6%). Tādējādi noteikumos noteiktais kritērijs skolēnu rezultātu valsts centralizētajos eksāmenos vidējam procentuālajam novērtējumam - vairāk nekā par 10% valsts mērogā un vairāk par 5% plānošanas reģiona mērogā - ir izpildīts.

2018. gadā kolu reitingā, ko veido Ata Kronvalda fonds, lielo skolu konkurencē Jelgavas Spīdolas ģimnāzija ieņem sesto vietu.

Tāpat ģimnāzija faktiski jau veic pedagogu tālākizglītības centra un reģionālā metodiskā centra funkcijas plānošanas reģionā.

Piešķirot Jelgavas Spīdolas ģimnāzijai valsts ģimnāzijas statusu, tiks panākta arī valsts ģimnāziju tīkla pieejamības palielināšana Jelgavā un Zemgales plānošanas reģionā, norādīja ministrijā.

Minēto statusu izglītības iestādei piešķirt ar 1. septembri. Pēc valsts ģimnāzijas statusa piešķiršanas pedagogu darba samaksa un valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas tiks nodrošinātas atbilstoši valsts budžetā paredzētajam finansējumam.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas