Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Lokalizēts plašais ugunsgrēks veikalā Depo Rēzeknē

Ugunsdzēsējiem izdevies lokalizēt 13 500 kvadrātmetru plašo ugunsgrēku veikalā Depo Rēzeknē, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Glābēji izsaukumu uz notikuma vietu saņēma sestdien plkst.2.43, bet plkst.10.38 ugunsnelaimi izdevies lokalizēt.

Dienestā norādīja, ka ir piesaistīta uzņēmuma tehnika konstrukciju pārkraušanai. Tās tiek pārbaudītas ar termokamerām un norisinās atsevišķu degšanas perēkļu dzēšana.

Tāpat, lai novērstu ķīmisku vielu noplūdi, pār Rēzeknes upi uzstādītas deviņas absorbējošās bonas, informēja VUGD.

Valsts vides dienesta pārstāvji Latvijas Radio atzina, ka dienestu uztrauc dzēšanas ūdeņu nokļūšana lietus ūdeņu kanalizācijā, kura izplūst Rēzeknes upē. Sazinoties ar ūdens nodrošināšanas dienestiem un runājot ar VUGD, tiek meklēti risinājumi, ko darīt ar lielo dzēšanas ūdeņu daudzumu, kuri nonāk vidē.

Veikala pārstāvji Valsts vides dienestu informējuši, ka veikalā esošo preču daudzums, tostarp sadzīves ķīmijas, krāsu, bijis tik liels, kāds tas ir ikdienā, proti, nekādu īpašu papildu pievedumu nav bijis. Ir izņemti uzskaites dokumenti un videoieraksti. "Dienesti strādās ar to un precīzāka informācija būs vēlāk," norādīja dienesta pārstāvji.

Rēzeknes pilsētas domes pārstāvis Kārlis Pozņakovs aģentūrai LETA sacīja, ka vietvara jau naktī noreaģēja un piedāvāja savu transportu un autobusus, lai nogādātu drošībā sākotnēji no blakus esošās daudzdzīvokļu ēkas evakuētos iedzīvotājus.

Tāpat pašvaldība ir sazinājusies ar veikala ēkas īpašnieku un iespēju robežās mēģinās tam palīdzēt, tostarp, ar savu tehniku un citiem pieejamiem resursiem.

Vietvara arī sadarbosies ar visiem dienestiem, arī Valsts vides dienestu, lai ugunsnelaimei nebūtu tālejošas sekas, sacīja Pozņakovs.

Viņš arī sacīja, ka pašvaldība centīsies palīdzēt veikala nodarbinātajiem. Tā uzturēs kontaktu ar veikala un ēkas īpašniekiem, kopīgi izstrādājot stratēģiju, kā risināt situāciju. Pozņakovs gan piebilda, ka patlaban ir pāragri runāt par konkrētu atbalstu.

Pašvaldība pauž pateicību visiem, kas iesaistījušies ugunsnelaimes likvidēšanā.

No blakus esošās daudzdzīvokļu ēkas evakuēti iedzīvotāji. Satiksme notikuma vietā slēgta, informēja VUGD.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts vides dienestā, notikuma vietā atrodas arī tā inspektori.

Zināms, ka veikala teritorijā deg arī ķīmiskas vielas. Iedzīvotāji pilsētas dienvidu un centra rajonā aicināti turēt aizvērtus logus.

Arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) aicina atturēties no telpu vēdināšanas un neturēt atvērtus logus, lai izvairītos no ugunsgrēka radīto dūmu ietekmes.

Depo DIY pārstāvji aģentūrai LETA pavēstīja, ka ugunsnelaimē veikalā, kas atrodas Stacijas ielā 31, cilvēki nav cietuši.

Notikuma vietā strādā vairākas ugunsdzēsēju vienības, klātesot arī Depo DIY pārstāvjiem.

Uzņēmumā norāda, ka tajā ir izveidota iekšējā darba grupa, kas piedalās ugunsgrēka radīto seku novēršanas darbos. Uzņēmums sadarbojas ar atbildīgajām valsts institūcijām, lai noskaidrotu ugunsgrēka izcelšanās iemeslu.

(papildināta visa ziņa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas