Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Ministrs: Ar pašvaldību reformu mazinās izteikto valsts pārvaldes centralizāciju

Viens no topošās novadu reformas uzdevumiem ir mazināt ilgstoši vērojamo valsts pārvaldes centralizāciju, trešdienas rītā intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā Rīta Panorāma teica vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards (NA).

Latvijā jau kopš 1993. gada vērojama valsts pārvaldes iestāžu funkciju centralizācija galvaspilsētā un ar mazu sasaisti ar pašvaldībām, tāpēc viens no mērķiem ir deleģēt pašvaldībām vairāk funkciju. Līdz ar reformu paredzama jauna attīstības centru struktūra ar mēr;ki nodrošināt iedzīvotājiem visā Latvijā kvalitatīvus pakalpojumus.klāstīja ministrs. 

Novadu reformas projektā, par ko jau iepriekš vēstīja laikraksts Diena, paredzēts Latvijā izveidot 16 apriņķus.Gerhards gan uzsvēra, ka par novadu jauno struktūru vēl turpināsies diskusijas un "nekas nav akmenī iecirsts"

Pašlaik Latvijā ir 30 nacionālas un reģionālas nozīme attīstības centri. Līdz ar reformu iecerēts, ka tiktu noteikti Rīgas apriņķis, kā arī Daugavpils, Rēzeknes, Jēkabpils, Gulbenes, Cēsu, Valmieras, Madonas, Ogres, Siguldas, Bauskas, Jelgavas, Tukuma, Saldus, Liepājas un Ventspils apriņķi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas