Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Nākamvasar Liepājā notiks Kurzemes vēsturiskā novada Deju svētki

Nākamā gada 18.jūnijā Liepājā notiks Kurzemes vēsturiskā novada Deju svētki, kas ir nozīmīgs posms ceļā uz Vispārējiem latviešu dziesmu un deju svētkiem, aģentūru LETA informēja Latvijas Nacionālā kultūras centra dejas mākslas eksperte un Kurzemes vēsturiskā novada Deju svētku projekta vadītāja Maruta Alpa.

Deju svētki norisināsies Liepājas Olimpiskajā centrā, un tajos piedalīsies Tukuma, Liepājas, Talsu, Saldus, Kuldīgas un Ventspils deju apriņķu 96 tautas deju kolektīvi.

Svētku repertuāru veidos deju apriņķu virsvadītāju ieteikts repertuārs, kas atspoguļo Kurzemes horeogrāfisko un muzikālo savdabību, kā arī - katra deju apriņķa veidota desmit minūšu gara horeogrāfiska programma, kurā akcentēta tieši konkrētā novada deju, mūzikas, kostīmu kultūras un tradīciju bagātība, kas ienesīs dažādību programmā, veicinās jaunrades darbu un ļaus katram dejotājam un katram kurzemniekam izjust lepnumu par savu novadu, tradīcijām un cilvēkiem.

Koprepertuārā tiks iekļautas gan jaunākās skatuvisko deju horeogrāfijas, gan aizvadīto gadu mīlētas dejas, kuras veidojuši Jānis Purviņš, Zanda Mūrniece, Jānis Ērglis, Lāsma Skutāne, Gunta Skuja, Guna Trukšāne, Alfrēds Rūja, kā arī tiks veidotas jaunas dejas atsevišķām dejotāju grupām.

Koncerts apliecinās Deju svētku tradīcijas un kopdejošanas tradīcijas dzīvotspēju, attīstību un aktualitāti, kā arī radošā grupa centīsies ienest jaunus meklējumus kopdejošanas tradīcijā, klāstīja Alpa.

Kurzemes vēsturiskā novada Deju svētku radošajā grupā darbojas mākslinieciskā vadītāja un Tukuma deju apriņķa deju kolektīvu virsvadītāja Zanda Mūrniece, mākslinieciskais vadītājs un Liepājas deju apriņķa deju kolektīvu virsvadītājs Jānis Purviņš, Talsu deju apriņķa deju kolektīvu virsvadītāja Lita Freimane, Saldus deju apriņķa deju kolektīvu virsvadītāja Santa Laurinoviča, Kuldīgas un Ventspils deju apriņķu deju kolektīvu virsvadītāja Ramona Irbe.

Vēsturisko novadu deju svētki notiek reizi piecos gados katrā kultūrvēsturiskajā novadā, nodrošinot kopdejošanas prasmju apguvi, tradīcijas saglabāšanu un pārmantojamību.

Iepriekšējie Kurzemes vēsturiskā novada deju svētki notika 1997.gadā Rojā, 2005.gadā Aizputē un 2009.gadā Ventspilī.

Kurzemes vēsturiskā novada Deju svētkus rīko Latvijas Nacionālais kultūras centrs sadarbībā ar Liepājas pilsētas pašvaldības iestādi "Kultūras pārvalde".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas