Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Nītaures apkārtnē klīst lācis

Nītaures apkārtnē manīts lācis un pēdējās nedēļas laikā vairākās vietās arī viņa atstātās pēdas, vēsta Druva un iedzīvotāji sociālajos medijos.

Pirmo reizi pieaugušais lācis mānīts pļavā, aptuveni trīs kilometrus no Nītaures centra pagājušās piektdienas vakarā, informē Druva. Mednieks Dainis Mūrnieks, kurš lāci manījis, vērtē, ka dzīvnieks varētu būt aptuveni 150 līdz 200 kilogramus smags.

"Jau grasījos doties mājup no medībām, kad ar lielu troksni no meža pļaviņā izgāzās lācis. Liels bija mans pārsteigums, apjaušot, ka tas nav vis kāds cits meža zvērs, bet tieši lācis. Dzīvnieks ar ķepām braucīja degunu, ap kuru bija salipuši knišļi. Lācis, aizņemts ar nebūšanām ap savu degunu, pamazām tuvojās man," atminas mednieks, kuram meža zvērs pietuvojies apmēram 100 metru attālumā.

"Ar lāci savvaļā sastapos pirmo reizi. Zinu, ka pirms 15 gadiem Zaubes pagasta teritorijā mednieki ziemā bija uzgājuši virsū lāča migai. Vēl pāris reižu daudzo gadu laikā ir tikušas manītas pēdas. Ir skaidrs, ka redzēt lāci mūsu mežos ir retums, taču nav arī tā, ka šo dzīvnieku pie mums nebūtu. Mednieki no Mālpils puses stāstīja, ka viņu teritorijā mitinās lācene ar diviem lācēniem," stāsta pieredzējušais mednieks, aicinot Nītaures un Zaubes pagasta puses ļaudis, dodoties mežā ogot un sēņot, būt uzmanīgiem un piesardzīgiem.

Mednieks norāda - galvenais, dzīvnieku nepārsteigt nesagatavotu un nenobaidīt. Saglabājot mieru un vēsu prātu, no dzīvnieka vajag attālināties.

"Lācis var ienākt arī kādā sētā. Arī tad ar dzīvnieku nevajag izvēlēties tiešu kontaktu," uzsver mednieks, bilstot, ka dzirdēts - tuvākā apkaimē bišu stropam nocelts jumtiņš, kas arī, iespējams, saistīts ar lāča apciemojumu. Arī sociālajos tīklos minēts, ka pēc tam apkārtnē manītas lāča pēdas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas