Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Pacientu pieplūduma dēļ Jūrmalas un Aizkraukles slimnīcās vairs nenodrošinās Covid-19 pacientu aprūpi

Šonedēļ Jūrmalas un Aizkraukles slimnīcas pārprofilēs Covid-19 paredzētās gultasvietas un turpmāk vairs nenodrošinās šo pacientu aprūpi, jo palielinājies citu profilu pacientu skaits, otrdien valdības sēdē informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) Katastrofu medicīnas centra vadītāja Dita Heiberga.

Šāds lēmums Valsts operatīvās medicīniskās komisijas sēdē pieņemts, ņemot vērā stacionēto terapeitisko un hronisko pacientu pieaugumu. Heiberga atzina, ka nedaudz pieaug arī stacionēto Covid-19 pacientu skaits, taču tas nav salīdzināms ar citu pacientu skaita palielinājumu.

"Ne Covid-19 gultu noslodze šonedēļ brīžiem sasniegusi teju 80% robežu. Tas nozīmē, ka brīžiem ir slimnīcas, kur simtprocentīgi ne Covid-19 gultas ir aizņemtas," stāstīja centra vadītāja.

Ir bijušas situācijas, kad pacientam piemērota un brīva gultasvieta jāmeklē ilgāk, palielinās pacientu gaidīšanas laiks uzņemšanas nodaļās. Ir bijuši gadījumi, kad pacientam un NMPD brigādei vairāk nekā stunda uzņemšanā jāgaida hospitalizēšana.

"Lai risinātu šo problemātiku, esam pieņēmuši lēmumu lēnām mazināt Covid-19 gultu skaitu," skaidroja Heiberga.

Tika skatīts jautājums arī par Tukuma slimnīcas Covid-19 pacientiem paredzēto gultasvietu pārprofilēšanu, taču iestādē pašlaik ir iela šo gultasvietu noslodze.

Līdz šim Covd-19 pacientu aprūpi Latvijā nodrošināja 18 stacionāros.

Vienlaikus slimnīcās palielinās intensīvās terapijas gultu noslodze slimnīcās. Lielāka tā ir klīniskajās universitāšu slimnīcās Rīgā, bet zemāka reģionos.

Jau ziņots, ka ļoti augsta Covid-19 pacientiem paredzēto gultu noslodze pašlaik ir četrās slimnīcās. Pašlaik augstākā tā ir Jelgavas slimnīcā, sasniedzot 90%. Balvu slimnīca noslodze ir mazinājusies no 92% līdz 88%. Joprojām 86% gultasvietu aizņemts Rēzeknes slimnīcā. Tukuma slimnīcā aizņemti 78% šādu gultu.

Vidējā Covid-19 pacientiem paredzēto gultu noslodze slimnīcās, kurās šādas nodaļas izvietotas, pašlaik ir 57%, kas ir par trim procentpunktiem vairāk nekā aizvadītajā nedēļā vidēji.

Pašlaik Latvijas slimnīcās Covid-19 pacientiem paredzēta 1191 gulta, no tām 172 - smagi slimiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas