Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Par jauno Valkas novada domes priekšsēdētāju ievēlē Ērģemes pamatskolas direktori Avoti

Valkas novada domes ārkārtas sēdē sestdien ar deviņām balsīm par jauno domes priekšsēdētāju ievēlēta Ērģemes pamatskolas direktore, neatkarīgā deputāte Gita Avote, aģentūru LETA informēja pašvaldībā.

Avote iepriekšējās pašvaldību vēlēšanās domē tika ievēlēta no "Vidzemes partija" un "Latvijas attīstībai" apvienotā saraksta, taču šā gada martā pameta bijušā domes priekšsēdētāja Venta Armanda Kraukļa ("Vidzemes partija") frakciju.

Uz domes priekšsēdētāja amatu tika virzīts arī no amata atstādinātais domes priekšsēdētājs Krauklis, taču par viņa kandidatūru nobalsoja vien seši deputāti.

Avoti domes priekšsēdētāja amatam virzīja deputāts Viesturs Zariņš (JV/LZS), raksturojot viņu, kā zinošu un varošu vadītāju Ērģemes pamatskolas direktores amatā. Zariņš atzina, ka par viņu pašu krīt šaubu ēna, tādēļ savu kandidatūru uz domes priekšsēdētāja amatu viņš nevirzīja un to nedarīja arī citi deputāti.

Savukārt deputāts Aigars Roga ("Vidzemes partija" un "Latvijas attīstībai") domes priekšsēdētāja amatam izvirzīja no amata atstādināto Kraukli, jo pēdējo vēlēšanu rezultāti un padarītie darbi pašvaldībā runājot paši par sevi.

Deputāts Agnis Birkavs (NA) apšaubīja tiesības Krauklim atkārtoti kandidēt uz domes priekšsēdētāja amatu viena sasaukuma laikā. Pēc Pašvaldību likuma normu analīzes, deputāti secināja, ka Krauklis var atkārtoti pretendēt uz amatu.

Neatkarīgais deputāts Vilmārs Vesingi atzina, ka Avote varētu ienest mieru domes darbā, jo tā varētu mazināties gadiem ilgais konflikts starp Kraukli un Zariņu. Avoti viņš raksturoja, kā godīgu un priekšsēdētāja amatam piemērotu kandidāti, kura spēs sadalīt atbildības jomas un spēs novērtēt kolēģu veikumu.

Pirms ievēlēšanas domes priekšsēdētājas amatā Avote uzsvēra, ka viņa vispirms iepazīsies ar pašvaldības finansiālo situāciju, gādās, lai tiktu pabeigti visi iesāktie projekti, izveidos iekšējās kontroles sistēmu, taču pats galvenais uzdevums būšot labas komandas izveide un saliedēšana.

Krauklis atzina, ka viņam ir duāla sajūta, jo ir skaidrs balsojuma rezultāts, taču viņam esot bažas par spēju redzēt kopsakarības, kas esot bijusi viņa stiprā puse, savukārt viņa vājums bijis nepievērst uzmanību detaļām. Bijušais mērs uzsvēra, ka viņa frakcijas deputāti nekādā ziņā netraucēs darbu jaunajai vadībai, jo mērķis visiem ir viens - novada attīstība.

"Ja kādam vajadzēs manu padomu, to neliegšu," solīja Krauklis.

Avote pēc ievēlēšanas pateicās Krauklim par sirdsdarbu, vadot novadu iepriekšējos gados.

Ārkārtas domes sēdē no amata tika atbrīvota domes priekšsēdētāja vietniece Unda Ozoliņa ("Vidzemes partija" un "Latvijas attīstībai"). Viņa skaidroja, ka ieņemt priekšsēdētājas vietnieces amatu patlaban būtu politiski nekorekti, turklāt viņas vīrs patlaban pilda izpilddirektora pienākumus, kas varētu radīt interešu konfliktu.

Kā vēstīts, 18.maijā Valkas novada domes ārkārtas sēdē seši opozīcijas deputāti - Zariņš, Kristaps Sula, Guntis Albergs, Dace Bašķe, Birkavs, Juris Žurovičs - un trīs neatkarīgie deputāti - Vesingi, Avote un Jānis Anže - nobalsoja par pašvaldības priekšsēdētāja Kraukļa atcelšanu no amata. Viņi savu lēmumu pamatoja ar uzticības zaudēšanu Krauklim.

Jau pagājušajā vasarā vairāki Valkas novada pašvaldības domes deputātiem, parakstot attiecīgu iesniegumu, pieprasīja domes priekšsēdētāja atbrīvošanu no amata. Tomēr toreiz par viņa demisiju nobalsoja vien seši no 15 deputātiem.

Par Kraukļa pārstāvēto "Vidzemes partijas" un "Latvijas attīstībai" apvienoto sarakstu 2021.gada vēlēšanās nobalsoja 1314 vēlētāji jeb 53,13% no nobalsojušo kopskaita. Tādējādi šis saraksts ieguva astoņas balsis, taču šā gada martā trīs deputāti atstāja Kraukļa vadīto frakciju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas