Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +5 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Pašvaldība rīko aptauju par nepieciešamību pārdēvēt 9.maija ielu Talsos

Talsu novada pašvaldība rīko elektronisku aptauju, lai noskaidrotu iedzīvotāju viedokli par 9.maija ielas nosaukuma maiņu un atbilstošāko nosaukuma variantu, aģentūru LETA informēja pašvaldības pārstāve Inita Fedko.

Iedzīvotāji tiek lūgti izteikt viedokli, vai ir nepieciešama 9.maija ielas pārdēvēšana, un, ja šī iniciatīva ir atbalstāma, tad kāds būtu atbilstošākais jaunais ielas nosaukums.

Kā norāda Fedko, pašvaldība no iedzīvotāju iesniegumiem jau ir apkopojusi vairākus iespējamos ielas nosaukumus un aptaujā piedāvā izvēlēties no tiem - Saulespuķu, Saulgriežu, Ojāra, Tirgoņu, 4.maija, A. Pelēča, Ž. Sūniņa, Maija iela - vai ieteikt savu variantu.

Aptauja ir anonīma, un tās rezultāti tiks izmantoti apkopotā veidā. Elektroniski aizpildāmā aptaujas anketa pieejama pašvaldības mājaslapā. Aptaujā var piedalīties līdz 24.aprīlim.

Gala lēmumu par 9.maija ielas nosaukuma maiņu Talsu novada dome paredzējusi pieņemt 28.aprīlī.

Diskusijas par 9.maija ielas nosaukuma nomaiņu pastiprinājās pēc 24.februāra Krievijas iebrukuma Ukrainā un tur notiekošās karadarbības.

9.maijā bijušajās Padomju Savienības teritorijās pēc atsevišķām iniciatīvām tika organizētas svinības Sarkanās armijas uzvarai pār nacistisko Vāciju Otrajā pasaules karā. Vienlaikus šis datums nozīmēja Baltijas valstu okupāciju un aneksiju PSRS sastāvā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas