Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Pašvaldības var pieteikties 4,85 miljonu eiro atbalstam Natura 2000 teritoriju apsaimniekošanai

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) paredzējusi novirzīt Kohēzijas fonda (KF) finansējumu 4,84 miljonu eiro apmērā jaunam investīciju pasākumam pašvaldībām, lai ieviestu kompleksus apsaimniekošanas risinājumus "Natura 2000" teritorijās, aģentūru LETA informēja VARAM.

Tādējādi tiks palielināti tiešie ieguldījumi dabisko ekosistēmu stāvokļa uzlabošanai, mazinot antropogēnās slodzes, piemēram, eitrofikāciju, eroziju, vides piesārņojumu, nodrošinot epidemioloģisko drošību un atjaunojot sugu un biotopu dzīvotnes.

Lai uzlabotu biotopu un sugu stāvokli, nepieciešams papildu finansējums dzīvotņu labvēlīga aizsardzības statusa nodrošināšanai, kā arī nepieciešamo pasākumu ieviešanai, lai neradītu sugu un biotopu labvēlīga aizsardzības stāvokļa pasliktināšanos, norāda ministrijā.

Tā veicināšanai Centrālā finanšu un līgumu aģentūra (CFLA) 2021.gada 26.oktobrī izsludinājusi atklātu projektu iesniegumu atlases konkursu pašvaldībām pasākumu īstenošanai Natura 2000 teritorijās, kas noteikti īpaši aizsargājamo dabas teritoriju plānos 2014.-2020.gada Eiropas Savienības (ES) fondu plānošanas periodā.

Maksimālais KF finansējuma atbalsts vienam projektam ir 797 500 eiro, bet minimālais - 250 000 eiro, vienlaikus 20% no KF ir jāparedz ES nozīmes dzīvotņu atjaunošanai vai ar to saistītām darbībām. 

Pateicoties šim atbalstam vismaz 22 000 hektāru ES nozīmes dzīvotņu platībās tiks veicināta labāka aizsardzības pakāpe.

VARAM sadarbībā ar Dabas aizsardzības pārvaldi un CFLA 2021.gada 28.oktobrī rīkos informatīvu semināru pašvaldībām ar mērķi iepazīstināt potenciālos projektu iesniedzējus ar projektu īstenošanas nosacījumiem, nepieciešamo rīcību un risinājumiem dabas ekosistēmu stāvokļa uzlabošanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas