Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Trešdiena, 17. aprīlis
Rūdolfs, Viviāna, Rūdis

Pašvaldību infrastruktūras energoefektivitātes paaugstināšanai apstiprināts 61 projekts

Centrālā finanšu un līgumu aģentūra (CFLA) ir izvērtējusi 93 pašvaldību iesniegtos projektus atklātajā Eiropas Savienības (ES) fondu projektu atlasē pašvaldību infrastruktūras energoefektivitātes paaugstināšanai un apstiprinājusi 61 ieceri - no tām 48 projektos paredzēta ēku, bet 13 - ūdenssaimniecības tehnoloģisko procesu energoefektivitātes paaugstināšana, aģentūru LETA informēja CFLA pārstāvji.

Pašvaldības projektos paredzējušas ieguldījumus energoefektivitātes paaugstināšanai sabiedrisko ūdenssaimniecības pakalpojumu sniedzēju tehnoloģiskajos procesos, izglītības iestāžu, administratīvo ēku, sociālo pakalpojumu, tai skaitā pansionātu, kultūras un sporta ēku un veselības aprūpes ēku energoefektivitātres uzlabošanai.

Rīgas reģionā, tai skaitā Rīgā plānots īstenot 16 projektus - sešas izglītības iestādes, divas kultūras ēkas, četras administratīvās ēkas un četri ūdenssaimniecības tehnoloģiskie procesi.

Vidzemē plānots īstenot 14 projektus - trīs izglītības iestādes, divas kultūras ēkas, piecas administratīvās ēkas, trīs sociālo pakalpojumu ēkas un viens ūdenssaimniecības tehnoloģiskais process.

Latgalē plānots īstenot 15 projektus - viena veselības aprūpes ēka, astoņas izglītības iestādes, viena kultūras ēka, trīs administratīvās ēkas, viena sociālo pakalpojumu ēka un viens ūdenssaimniecības tehnoloģiskais process.

Zemgalē plānots īstenot 11 projektus - divas veselības aprūpes ēkas, divas izglītības iestādes, divas administratīvās ēkas, divas sociālo pakalpojumu ēkas un trīs ūdenssaimniecības tehnoloģiskie procesi.

Kurzemē plānots īstenot piecus projektus - viena izglītības iestāde un četri ūdenssaimniecības tehnoloģiskie procesi.

Energoefektivitātes paaugstināšanai projektu īstenotāji varēs veikt ēku pārbūvi vai atjaunošanu, lokālās vai autonomās siltumapgādes infrastruktūras pārbūvi vai atjaunošanu, kā arī iegādāties un uzstādīt atjaunojamos energoresursus izmantojošas siltumenerģiju ražošanas iekārtas. Programmas piektajā kārtā no Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) bija pieejami vairāk nekā 37,4 miljoni eiro.

Informācija par atlases rezultātiem - visiem projektiem, kuru īstenošanai tiks piešķirts finansējums pēc to apstiprināšanas, būs pieejama CFLA mājaslapas sadaļā "Projektu atlases", savukārt informācija par noslēgtajiem līgumiem 4.2.2. programmā pieejama vietnē "esfondi.lv".

ERAF atbalsts projektu īstenošanai paredzēts Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas izstrādātā 4.2.2. specifiskā atbalsta mērķa "Atbilstoši pašvaldības integrētajām attīstības programmām sekmēt energoefektivitātes paaugstināšanu un atjaunojamo energoresursu izmantošanu pašvaldību ēkās" ietvaros, kas, izmantojot REACT-EU sniegto finansējumu, paplašināts ar piekto kārtu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nesanāca ar Citadeli. Vai sanāks ar Indexo?

Lai gan vēl pirms pāris nedēļām politikas kuluāros ar jaunu joni ticis aktualizēts jautājums par topošās bankas akcionāru reputāciju, kopējais noskaņojums amatpersonām ir atgaiņāties.

Ar likumu garantēs skaidras naudas pieejamību

Valdība otrdien atbalstīja grozījumus Kredītiestāžu likumā, kuru mērķis ir nodrošināt skaidrās naudas pieejamību iedzīvotājiem visā Latvijas teritorijā, nosakot minimālās prasības pakalpojumam, kura r...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas