Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Pļaviņās applūdusi vairs tikai viena ēka

Pļaviņu novadā situācija svētdien salīdzinājumā ar sestdienu nav būtiski mainījusies, ūdens līmenis gan nedaudz krities un no piecām iepriekš applūdušajām mājām dienas vidū ūdenī pamati ir tikai mūzikas skolas ēkai, aģentūrai LETA pastāstīja Pļaviņu novada domes priekšsēdētāja Gunta Žilde (Jēkabpils reģionālā partija).

Žilde skaidroja, ka "ledus joprojām ir uz vietas un nekustas", ūdens līmenis arī aizvien ir augsts.

"Joprojām visi dienesti ir uz vietas un dežūrē. Esam gatavi reaģēt, ja notiks kāda kustība upē," teica domes priekšsēdētāja, situāciju raksturojot kā mierīgu.

Jautāta, vai ir kādas aplēses, cik daudz līdzekļu no neparedzētiem gadījumiem pašvaldībai būs nepieciešami postījumu novēršanai, Žilde skaidroja, ka nauda būs vajadzīga, bet precīzi aprēķini būs zināmi vien tad, kad plūdi būs beigušies.

Viņa norādīja, ka pirmdien notiks pašvaldības vadības sēde, kurā tiks apzināta situācija.

Kā ziņots, kopš sestdienas vakara ūdens līmenis Daugavā posmā no Pļaviņām līdz Daugavpilij pazeminājies par diviem līdz 13 centimetriem, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra operatīvā informācija. Svētdienas rītā Pļaviņās ūdens atkāpjas par trim centimetriem stundā, plkst.6 tas bija 11,26 metri jeb 16 centimetru virs plūdu robežas.

Savukārt Jēkabpilī svētdienas rītā atkal novērots neliels ūdens līmeņa kāpums, plkst.6 ūdens līmenis bija 6,4 metri jeb 10 centimetru virs robežas, no kuras sāk applūst palienes.

Krāslavas novadā ūdens līmenis Daugavā praktiski nav mainījies.

Atbilstoši provizoriskai informācijai arī svētdien saglabājas liels ledus sastrēgums pie Pļaviņām, mazāks sastrēgums ir pie Sakas salas, lejpus Jēkabpils, un no upes augšteces vairs nenāk lielas ledus un ūdens masas.

Vakar, 11.martā, uz Pļaviņām devās vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards (VL-TB/LNNK), lai piedalītos Civilās aizsardzības komisijas ārkārtas sēdē un iepazinās ar situāciju plūdu skartajā pilsētā.

"Mēs apzināmies situācijas nopietnību. Plūdu problēma šajā pilsētā nav jauna, tāpēc ar gandarījumu konstatēju, ka vietējā pašvaldība kontrolē situāciju," teica ministrs un uzsvēra, ka gadījumā, ja būs nepieciešamība segt plūdu radītos zaudējumus, Ministru kabinetā tiks pieprasīts finansējums no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas