Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Siguldā atklās atjaunoto dzelzceļa staciju, stacijas laukumu un Laimas pulksteni

Sestdien plkst.21 ar vērienīgu pasākumu un salūtu tiks atklāta rekonstruētā Siguldas dzelzceļa stacija, stacijas laukums un Laimas pulkstenis, informē Siguldas novada dome.Dzelzceļa stacijas ēkas rekonstrukcija un stacijas laukuma labiekārtošana tika sākta 2011.gadā, un tās kopējās izmaksas sasniedz 1,2 miljonus latu.

Siguldas dzelzceļa stacijas ēkas rekonstrukcija un teritorijas labiekārtošanas pirmā kārta izmaksājusi vairāk nekā 860 000 latu, taču investīcijas šajā teritorijā vēl turpināsies, jo pašvaldība plāno īstenot šīs teritorijas labiekārtošanas otro kārtu.Rekonstrukcijas otrā kārta turpināsies vēl līdz šā gada nogalei, un tās laikā tiks izbūvēti piebraucamie ceļi un stāvlaukumi, rekonstruēta Ausekļa ielas centra daļa, līdz ar to kopējās investīcijas Siguldas dzelzceļa stacijas ēkas rekonstrukcijai un teritorijas labiekārtošanai sasniegs apmēram 1,2 miljonus latu.Pēc dzelzceļa stacijas rekonstrukcijas un stacijas laukuma labiekārtošanas rekonstrukcijas darbi turpināsies uz dzelzceļa perona, kur VAS Latvijas Dzelzceļs veiks unikālu peronu pārbūvi, kas tiks pielāgota jaunajiem vilcieniem. Pēc perona rekonstrukcijas Siguldas dzelzceļa stacija būs vienīgā Latvijā, kurā veikta šāda pārbūve. Plānots, ka sakārtotas tiks arī gājēju pārejas pār dzelzceļa sliedēm.Siguldas dzelzceļa stacijas ēkā turpmāk atradīsies ne tikai dzelzceļa stacija, bet arī autoosta, uzgaidāmās telpas, labierīcības, tirdzniecības kiosks, Siguldas novada Pašvaldības policija un Tūrisma informācijas centrs. Jaunas, plašākas aprises ieguvis arī dzelzceļa stacijas laukums, kur atradīsies paaugstinātas zaļās terases, mūsdienīga strūklaka, kā arī Laimas pulkstenis, kurš atradīsies pazeminātā aplī ar atpūtas soliņiem. Stacijas laukuma objektu apgaismojumam izmantotas LED spuldzes, bet pašu laukumu izgaismos elektrību ekonomējoši gaismekļi. Laukuma vidū ir izbūvēta īpaša pamatne, lai Ziemassvētkos šeit varētu uzstādīt svētku egli.Šodien plkst.21 rekonstruētajā Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā sāksies Laimas pulksteņa atklāšanas pasākums "Tiksimies pie pulksteņa", kurš stāstīs par laiku, mīlestību, tikšanos, šķiršanos un atkalsatikšanos. Pasākumā rekonstruētā dzelzceļa stacijas ēka pārvērtīsies par ekrānu, uz kura Arta Dzērves videoprojekcijās tiks izstāstīti Siguldas mīlestības stāsti, savukārt uz skatuves stacijas laukumā muzicēs Latvian Voices, Ginta Žilinska trio & Mirta un Melo M. Gaidāmi arī vairāki pārsteigumi, Latvijas gumijlēcēju kluba kaskadieru triki un uguņošana.Siguldas dzelzceļa stacijas rekonstrukcija norisinājās ar Eiropas Savienības fonda aktivitātes Atbalsts novadu pašvaldību kompleksai attīstībai atbalstu projektam Dzelzceļa stacijas ēkas un stacijas laukuma rekonstrukcija. Projekta realizāciju 407 159 latu apmērā līdzfinansēja ERAF.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas