Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis
Lembergs, reaģējot uz Delnas sniegto informāciju, nodēvēja to par "politiski motivētu paziņojumu"

Ventspils pašvaldība noraida Delnas pārmetumus par resursu tērēšanu pirmsvēlēšanu aģitācijai

Iepirkums par Ventspils informācijas izveidošanu un izvietošanu ziņu interneta portālos, kurā biedrība Sabiedrība par atklātību Delna saskatījusi iespējamu prettiesisku resursu tērēšanu pirmsvēlēšanu aģitācijai, ir saistīts ar Ventspils tūrisma piedāvājuma popularizēšanu. To aģentūrai LETA skaidroja Ventspils pilsētas domes Tūrisma informācijas centra vadītāja Una Libkovska, aicinot "nepolitizēt šo jautājumu". Iepirkumu izsludinājusi Ventspils pilsētas dome Ventspils Tūrisma informācijas centra vajadzībām.

"Šādi iepirkumi mums ir katru gadu, jau astoto gadu pēc kārtas. Man nav saprotams, kāpēc tieši pašlaik Delnai par to ir radusies interese," atzina Libkovska. Viņa skaidroja, ka šādu iepirkumu mērķis esot popularizēt Ventspils tūrisma piedāvājumu Latvijas, Lietuvas un Igaunijas medijos. Pērn konkursā uzvarējis portāls Delfi, bet iepriekš Ventspils tūrisma informācija esot publicēta arī citos portālos. Kā liecina Iepirkumu uzraudzības biroja informācija, Ventspils informācijas izvietošana portālā Delfi iepriekš izmaksājusi ap 40 000 eiro gadā bez pievienotās vērtības nodokļa. Ventspils tūrisma informācija iepriekš izvietota arī kaimiņvalstu medijos Postimees un Lietuvos Rytos.

Portālos tiek izvietoti Ventspils reklāmas un ar tūrisma informāciju saistītas ziņas. "Informācija ir saistīta ar tūrisma popularizēšanu. Šo jautājumu nevajag politizēt," uzsvēra Libkovska.

Ventspils mērs Aivars Lembergs (Latvijai un Ventspilij), reaģējot uz Delnas sniegto informāciju, nodēvēja to par politiski motivētu paziņojumu. Pēc Lemberga domām, uz Delnas "politisko angažētību" norādot tas, ka organizācijas biedru vidū esot vairāki politiķi, piemēram, Lolita Čigāne (Vienotīob) un Atis Lejiņš (Vienotība), "politiķu radinieki un citi ar politikas procesiem saistīti cilvēki".

"Ventspils pilsētas pašvaldības mārketinga aktivitāšu plānā tūrisma darbības jomā jau astoto gadu pēc kārtas tiek paredzēta šāda iepirkuma organizēšana, un tam nav nekāda sakara ar valstī notiekošajām vēlēšanām, jo tas notiek bez izņēmuma katru gadu - tūristi Ventspili apmeklē visos gados un visos gadalaikos. Starp citu, varbūt arī šis fakts Delnai liksies "aizdomīgs"," izteicās Lembergs.

Kā ziņots, biedrība Sabiedrība par atklātību Delna saskata iespējamus pārkāpumus trīs Iepirkumu uzraudzības biroja mājas lapā publicētajos pašvaldību iepirkumos, kas varētu būt pretrunā ar priekšvēlēšanu aģitācijas ierobežojumiem.

Paziņojumā plašsaziņas līdzekļiem biedrība vērš uzmanību uz trīs iepirkumiem, norādot, ka no to nolikumiem noprotams, ka "Ogres un Ventspils pašvaldības meklē mediju kanālus, kas atspoguļotu aktuālos pašvaldību notikumus un veiksmes stāstus".

"Tas, ka šāda veida iepirkumi tiek organizēti pirmsvēlēšanu periodā, rada nopietnas aizdomas, ka pie varas esošie politiskie spēki vēlas izmantot nodokļu maksātāju naudu, lai tieši vai netieši ietekmētu vēlētājus. Varas partiju ekskluzīvo iespēju izmantošana, reizē veicina nevienlīdzīgu politisko partiju konkurenci," uzsver Delna.

Delna norāda, ka IUB mājaslapā publicēti trīs iepirkumi: Ventspils informācijas izveidošana un izvietošana ziņu interneta portālos 2017.gadā, kur pasūtītājs ir Ventspils pilsētas dome, Ogres novada pašvaldības iepirkums TV sižetu izveide un raidīšana televīzijā, kā arī iepirkums TV sižetu izveide un raidīšana televīzijā 2017.gadā, kur kā pasūtītājs norādīta Ogres novada pašvaldības aģentūra Ogres namsaimnieks.

Top komentāri

Sesks
S
Lembergs aktivitizējis savu relīžu ražošanas mašinēriju. Vēlēšanas nāk
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas