Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

14.Saeimas pilnvaras apstiprina visiem 99 sēdē reģistrētajiem deputātiem

Parlamentārieši otrdien apstiprināja 14.Saeimas pilnvaras visiem 99 sēdē reģistrētajiem deputātiem.

Stājoties amatā, deputāti deva svinīgo solījumu: "Es, uzņemoties Saeimas deputāta amata pienākumus, Latvijas tautas priekšā zvēru (svinīgi solu) būt uzticīgs Latvijai, stiprināt tās suverenitāti un latviešu valodu kā vienīgo valsts valodu, aizstāvēt Latviju kā neatkarīgu un demokrātisku valsti, savus pienākumus pildīt godprātīgi un pēc labākās apziņas. Es apņemos ievērot Latvijas Satversmi un likumus."

Deputāti nodeva svinīgo solījumu alfabētiskā kārtībā. Lielākajai daļai deputātu izdevās nekļūdīties un nodot zvērestu ar pirmo mēģinājumu, tomēr dažiem pieļauto kļūdu dēļ to nācās atkārtot. Pirmais kļūdu zvēresta došanas laikā pieļāva Nacionālās apvienības (NA) līdzšinējais priekšsēdētājs Raivis Dzintars. Vēlāk kļūdījās arī parlamentārieši Juris Jakovins (ZZS), Lauris Lizbovskis (AS), Evika Siliņa (JV) un Juris Viļums (AS).

Parlamentārietis Hosams Abu Meri (JV), dodot zvērestu, turēja roku uz sirds, bet Linda Liepiņa (LPV) pirms zvēresta noskaitīja Tēvareizi. Jana Simanovska (P) zvērestu deva, apģērbusies tautastērpā.

Vairāki deputāti zvērestu deva latgaliski, tostarp arī vairāki "Stabilitātei!" parlamentārieši.

Visi parlamentārieši savus solījumus apliecināja arī ar parakstu.

Kā ziņots, uz 14.Saeimas pirmo sēdi ieradušies 99 no 100 deputātiem. Saeimas sēdei nebija reģistrējies deputāts Gundars Daudze (ZZS).

Vēlēšanās labāko rezultātu sasniedza "Jaunā vienotība", kura 14.Saeimā ieguvusi 26 mandātus, tai seko Zaļo un zemnieku savienība ar 16, "Apvienotais saraksts" ar 15, Nacionālā apvienība ar 13, "Stabilitātei!" ar 11, "Progresīvie" ar 10 un "Latvija pirmajā vietā" ar deviņiem mandātiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas