Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Otrdiena, 21. maijs
Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna

35% iedzīvotāju uzskata, ka Latvijā jābūt divām valsts valodām

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
jankwls
j
aa... muusu vecaaki ciiniijaas lai mees buutu briivi latvieshi, mees ciiniisimies lai mees buutu briivi latvieshi-krievi :D smiekli naak par sho diskusiju kam nu p... tam nu p...
Alta
A
Angļu un latviešu? Vai tad ne tā?
vika
v
Divvalodība būtu latviešu valodas pilnīga izzušana publiskos sarīkojumos, dokumentācijā,darba kolektīvos,veikalos -visur. Latvijā- tikai latviešu valodu! Daļai cittautiešu bezkaunībai, nudien, nav robežu,ļoti žēl.
lauķe
l
Ja nu tik briesmīgi gribas runāt krievu valodā, lūdzu, līdz Pleskavai nav nemaz tik tālu, ta kā "skaķerķju doroga".... Aizšķērsosim ceļu krievu valodas invāzijai!
jumors
j
Daži ļautiņi nevar saprast, ka kirilicu drīkstu nelasīt- un tik drukā!
blop
b
Krievu valodai, kura ir pamatvaloda vairak neka 40% no Latvijas iedzivotajiem, ir jabut vienai no valsts valodam. Valstij ir jakalpo cilvekiem, nevis otradi, un ja tik daudz cilveku runa krieviski, tad valstij tas ir jaatzin. Ta ideja ka valsti var but tikai viena valoda ir kaut kads murgs no 19. gadsimta. Start citu, nemot vera to ka daudzi "latviski runajosie" isteniba lieto latgalo valodu, kuru valsts neatzina par "istu" valodu, var ari but ta ka krieviski pie mums runa vairak cilveku neka latviski. Tad ideja par latvieso valodu ka vienigo valsts valodu vel vairak izskatas par absurdu.
K-K
K
... 35% EKONOMISKI AKTIVO ... japasmaida par tadu demografiskas aptaujas kriteriju !!! Bet ir gan politiskas zinatnes jauninajums !!! ... Vispirms jau, cik no tiem 35% ir pilsoni? ... Otrkart, cik no tiem ir legali sanemusi pavalstniecibu ? ... Cik no tiem ir Krievijas 20 000 armijas virsnieki, bijusas partijas biedri un to gimenu atvases ...? ... u.t.t. ... Un sada veida, kas iesak so politisko sedevru un kamdel?
Judeische Allgemeine
J
Jums taisniiba atvainojos ja buušu Juus aizskaaris, taa vieta saucas BIROBIDŽANA , Staļins to iedibinaaja 1937. gadaa kaa KPFSR Ebreju autonomo apgabalu , Habarovskas novadaa Biras upes krastaa , Birobidžana apgabala centrs tai laikaa 65 tuukstoši iedziivotaaji , to jau zinaaju kad gaaju boļševiku laikos skolaa 60 ajos gados , taakaa nekreņķeejies skolaa esmu gaajis.
Es domāju, ka mums būtu tāda norma jāpieņem. Paši vien vainīgi esam, ka pēc 20 gadiem neatkarības atjaunošanas nav vēl lietas pie vietas noliktas. Ja nav tad nav. Neesam pašlepni, savā tēvuzemē runāt tikai latviski, tad jāpierod runāt krieviski, angliski un kas zin, varbūt arī tuvākā laikā arī ķīniski. Tikai tad kad mutē ūdens smeļas, tad letiņi saņemas. Tāpat arī būs ar valodu. Ja pieņems, ka krievu valoda būs arī oficiālā, tad mēs tik tad spīti parādīsim. Latvieši gadsimtiem ir bijuši pakļauti un cīnīties mēs mākam tik tad, kad mūs apspiež. Tik sovjeti lai nemaz necer, ka tagad viņiem būs medusmaize ne dzīve. Ne vārda no manis nedzirdēs krieviski! Un es nepērku krievu preces, nelietoju krievvalodīgo firmu pakalpojumus. Tik pārdodu viņiem. Lai maksā!
koko
k
latvieši apši vainigi ka nevairojas un nerada latviskus pēcnācejus... Pilsoņi izbrauc ārzemēs (jo nepilsoņi nevar enkur aizbraukt bez vīzām un tml tā kā leilākoties tie ir LV pilsoni kas aizbrauc)... Tāpēc tā valodina izmirst!
es pret meliem
e
Diena ir lielkrievu sovinistu rupors un melu lapele.
es pret meliem
e
Zinjai jaabuut taadai: juusu mineetaa firmele aptaujaaja xx iedziivotaaju, un 35% no vinjiem (bet ne no visiem ekonomiski aktiivajiem!) uzskata, ka... Ir meli, nekauniigi meli un statistika.
es pret meliem
e
Taa kaa nekaadu referendumu par so jautaajumu neviens nav izdariijis un man neko nav jautaajis, tad Diena melo. Un arvien vairaak kljuust par lielkrievu sovinisma ruporu. Sis komentaars, protams, pazudiis jo Diena baidaas dzirdeet patiesiibu par sevi.
milics
m
Šie 35% ir tie paši cilvēki, kuri iebrauca Latvijā, jeb viņu atvases,pēc tam, kad PSRS okupēja Latviju un uzspieda tai svešas tautas dzīvesveidu un valodu un tagad, kad jau atbrīvojāmies no PSRS, viņi atkal grib uzspiest mums to pašu.
AAA
A
Pie tāda paša krievvalodīgo īpatsvara sabiedrībā šis rezultāts liekas pats par sevi saprotams. Piebildīšu - par jebkāda īpaša statusa piešķiršanu krievu valodai var vispār runāt tikai pēc tam, kad kā otras oficiālās, vai vismaz reģionālās valodas tiks ieviestas latgaliešu un lībiešu valodas. Bet pēc lietas būtības - krieviņi, beidziet muldēt un mācieties po latišski! Vai arī pakojiet paunas un tinieties tālā uz Rietumiem, ja jau uz Austrumiem jums atgriezties nav vēlmes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas