Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Reformu partija turpina dreifēt

Reformu partijas (RP) nākotne skaidrāka pēc partijas domes sēdes sestdien nav kļuvusi. Arī RP priekšsēdētāja Edmunda Demitera ziņojumā neizskanēja ne vērtējums par iespējamajiem RP attīstības ceļiem - startēt uz Saeimu atsevišķi vai kopā ar kādu politisko spēku -, ne - kas varētu būt iespējamie sabiedrotie.

Vispirms RP esot jātiek skaidrībā par savu vīziju, sagaidot Latvijas simtgadi. Tikai pēc tam jāmeklē ideoloģiski radniecīgāki partneri. Tiesa, aicinājums pacelt citu politisko spēku zemē nomesto korupcijas apkarošanas karogu varētu sašaurināt potenciālo sabiedroto loku, pirmdien vēsta laikraksts Diena.

Domes sēdē notiekošais atstāja iespaidu, ka tā ir veltīta telekompānijām un citiem medijiem. Runātāji bija domājuši ne tik daudz par to, ko personīgi varētu darīt, lai palīdzētu nostiprināt popularitāti zaudējušās partijas ietekmi, bet gan - kā viņi izskatīsies televīzijas ziņās. Šī parādība bija skārusi pat RP līderi Demiteru, kurš, ieturot neveiklas pauzes, mēģināja salīdzināt RP ar dreifējošu kuģi, kas ir papluinīts, un tikai no pašiem ir atkarīgs, "vai mēs sāksim grimt vai tomēr sagaidīsim, kad vējš iepūtīs arī mūsu burās". Pārliecinošāk uzstājās Zanda Kalniņa-Lukaševica, kura mēģināja iegalvot kolēģiem, ka katrs Latvijas iedzīvotājs vēlas savā valstī justies droši, ilgojas pēc labklājības un pārticības. Vēl rūpīgāk bija gatavojies Vilnis Ķirsis, kurš iepazinies ar pasaulē pazīstamās datoru kompānijas Apple dibinātāja Stīva Džobsa dzīves stāstu. No tā viņš ieteica pārņemt kādu S. Džobsa atziņu: "Ja mēs gribam pacelt kompāniju, ir jābeidz ražot tos pašus mēslus, ko visi pārējie." Ko par partijas nākotni domā tās pieci ministri, uzzināt nevarēja. Debatēt negāja arī klātesošais ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs, kurš nevēlējās izteikt savas domas par partiju arī medijiem. Bija iespaids, ka viņš uz RP domes sēdi ieradies pieklājības vizītē.

Debates atklāja, ka ir cilvēki, kuri vēl gatavi iedegties par RP pastāvēšanu un tās labā izdarīt konkrētas lietas. Inita Bišofa kopā ar kolēģi Ingu Vanagu un vēl vairākiem RP biedriem organizē senioru forumus reģionos, apkopojot šo cilvēku viedokļus un gatavojot materiālu, kas varētu palīdzēt pašvaldībām un ministrijām. Daļa partijas biedru aicināja uzsvaru likt uz jaunu darbvietu radīšanu un ar to saistīto ekonomikas veicināšanu. RP domnieki būtu cerīgāki par savu politisko nākotni, ja uz nākamo Saeimu izdotos īstenot labējo politisko spēku konsolidāciju. 

Diena.lv jau vēstīja, ka RP domes priekšsēdētāja amatā sestdien ievēlēts RP valdes loceklis un Liepājas pilsētas domes deputāts Jānis Vilnītis. Viņš šajā amatā nomainījis partijas dibinātāju Valdi Zatleru, kurš jau iepriekš atteicies no RP vadītāja un Saeimas frakcijas vadītāja amatiem. 

Plašāk lasiet Ināras Egles rakstā Reformu partija turpina dreifēt pirmdienas, 28.oktobra, laikraksta Diena 8.lpp.!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas