Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Nekā personīga: Grigules kampaņai būtisks atbalsts nācis no jūrmalniekiem

Jaunievēlētā Eiropas Parlamenta deputāte Iveta Grigule (Zaļo un zemnieku savienība) pirms vēlēšanām lielu finansiālu atbalstu saņēmusi no Jūrmalas iedzīvotājiem, uzņēmējiem un pašvaldību darbiniekiem, svētdien vēsta TV3 raidījums Nekā personīga.

Raidījums bilst, ka kampaņu ne tikai finansiāli atbalstīja pašvaldības iestāžu darbinieki un uzņēmēji, bet par Griguli reklāmās balsot aicinājuši arī pašvaldību darbinieki. Pati Grigule ir bijusī Jūrmalas pašvaldības darbiniece, pirms četriem gadiem vadījusi pilsētas uzņēmumu Jūrmalas attīstības projekti.

Slokas slimnīcas vadītājs Aivars Smagars saka, ka Grigule ir reāls cilvēks, patstāvīga politiķe ar savu galvu uz pleciem. Jūrmalas pilsētas Dzimtsarakstu nodaļas vadītāja Rita Sproģe sola balsot par Griguli kā par cerību un par nākotni. Bet Jomas ielas kafejnīcas Lihgthouse līdzīpašnieks Valdis Kalnozols tic, ka Grigule kļūs par labāko eiroparlamenta deputāti pēdējo gadu laikā. 

Tie paši cilvēki ir arī Grigules finansiālie atbalstītāji, piemēram, Jūrmalas domei pakļautās Slokas slimnīcas vadītājs Aivars Smagars maijā noziedojis 5000 eiro. "Man ir jāmeklē kāda atbalsts, vai ne. Es pagaidām vēl nevienu reizi neesmu nožēlojis, ka ziedoju Ivetai Grigulei un ZZS tos piecus tūkstošus eiro."

Divus tūkstošus ZZS janvārī ziedojusi Jūrmalas domes deputāte Anita Adijāne (Zaļo un zemnieku savienība). Pirms pašvaldību vēlēšanām, kurās viņa pati piedalījās, ziedojusi nav. Viņa uzskata, ka ziedojot pildījusi pienākumu un atbalstījusi savu partijas biedreni. ZZS atbalstītāju vidū ir Jūrmalas laikraksta Jūrmalas nedēļa redaktors un īpašnieks Jānis Vilnītis (Zaļo un zemnieku savienība). Ziedojumu partijai žurnālists skaidro ar to, ka kļuvis turīgāks. Jautāts, vai saņēmis lūgumu no ZZS ziedot, viņš skaidro, ka tā nav bijis, bet viņš jau kopš 1995.gada esot partijas biedrs un bijusi saruna, ka savējos iespēju robežās vajadzētu atbalstīt. Tas gan bijis vēl pirms iepriekšējām vēlēšanām.

Griguli publiski atbalstījusi arī citi pašvaldības darbinieki, piemēram, Jūrmalas mēra Gata Trukšņa (Zaļo un zemnieku savienība) padomniece Ingrīda Vilkārste. Vēl pirms vēlēšanām Truksnis noliedza, ka pašvaldība kā īpaši atbalstītu Grigules kampaņu.

Pirms Eiroparlamenta vēlēšanām ZZS kasei atvērušies turīgāko jūrmalnieku maki. Piemēram, maijā 6000 ziedojis Valērija Kargina dēls Rems un 4000 eksbaņķiera sieva Anna Barinova. 10 000 ZZS atvēlējis nekustamo īpašumu tirgotājs, uzņēmuma Jūrmalas projekti īpašnieks Veniamins Rodionovs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas