Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Progresīvie gatavi sarunām par sadarbību ar Par! uz Saeimas vēlēšanām

Partija Progresīvie ir atsaukusies partijas Kustība Par! iniciatīvai tikties, lai pārrunātu iespējamo sadarbību gatavojoties rudenī gaidāmajām Saeimas vēlēšanām, aģentūru LETA informēja politiskajā spēkā.

Reizē Progresīvie pauž bažas par iespējamiem šķēršļiem sadarbībai, Kustībai Par! turpinot atbalstīt valdošo koalīciju.

"Progresīvo biedriem īpaši simpātisks ir aicinājums uz vēlēšanām apvienības veidot balstoties uz kopīgiem principiem un vērtībām. Progresīvie uzskata, ka Latvijas demokrātijas stiprināšanai un labklājības veicināšanai ir ļoti būtiski, ka politiskajās partijās apvienojas cilvēki ar līdzīgiem uzskatiem par valsts attīstību - piemēram, dažādas partijas veido sociāldemokrāti, liberāļi, konservatīvie utt," norāda partijas pārstāvji.

"Tāpat uz līdzīgiem principiem jāveido arī partiju apvienības. Ja vienā partijā apvienojas liberāļi, konservatīvie, cilvēki bez skaidra redzējuma par valsts attīstību vai arī tādi, kam šādas vērtības nav svarīgas, tas liecina par to, ka vienīgais sadarbības mērķis ir varas iegūšana par katru cenu, pragmatisks aprēķins un savu personisko interešu realizēšana. Piemērs tam šobrīd ir ZZS. Partija Progresīvie šādu ceļu nevēlas iet," pauž partijas priekšsēdētājs Māris Graudiņš

Progresīvie uzskata, ka viena no galvenajām šī brīža Latvijas problēmām ir augstā sociālā nevienlīdzība, kas izriet no netaisnīgas nodokļu politikas, kad mazo un vidējo algu saņēmējiem "jāiznes nesamērīgi smags nodokļu slogs, bet tiem, kuri pelna miljonus, joprojām Latvijā ir nodokļu paradīze". Līdz ar to, veidojot apvienību, partijām ir jāspēj vienoties, ka tiks ieviesta klasiska progresīva nodokļu sistēma, kur vienādas progresīvas likmes būs gan algu saņēmējiem, gan tiem, kuri pelna ar kapitālu. Ne mazāk svarīgi ir nodokļu politiku veidot vienkāršu un saprotamu. Tāpat, lai mazinātu sociālo nevienlīdzību, ir jānodrošina universāla visiem pieejama veselības aprūpe un pieejama un kvalitatīva izglītība, akcentē partijā.

"Neizpratni rada, ka sadarbībai ir uzrunātas ideoloģiski ļoti atšķirīgas politiskās partijas, kuru vērtības ir diametrāli pretējas Progresīvo redzējumam par Latviju, kas ir taisnīga, kur valda uzskatu brīvība, atvērtība, cilvēku vienlīdzība un solidaritāte," teikts paziņojumā.

Partijā norāda, ka uzrunāti arī tādi politiskie spēki kā Vienotība un Latvijas attīstībai, kas "līdz šim un arī pašlaik skaidri paudušas un realizējušas neoliberālu ekonomisko politiku, veicinājušas Latvijā nevienlīdzību, veidojušas sarežģītu un netaisnīgu nodokļu politiku un nav konsekventi iestājušās par tiesisku valsti un korupcijas izskaušanu".

Progresīvie augstu vērtē Jaunās Konservatīvas partijas (JKP) darbu un pēc vēlēšanām pilnīgi noteikti būtu gatava ar JKP sadarboties koalīcijā tāpat kā ar citām partijām, kas konsekventi iestājas pret oligarhu varu Latvijā. Tomēr partija nesaskata iespējas veidot kopīgu programmu ar JKP kā ar partiju, kas iestājas par konservatīvām vērtībām, skaidro Graudiņš.

Izvērtējot sadarbību ar citām partijām, Progresīvajiem būtisks atskaites punkts ir ne vien citu partiju programmas, bet arī līdzšinējā politiskā darbība un tās atbilstība partijas deklarētajām vērtībām, uzsvērts paziņojumā. Viņi norāda uz problēmu, ka, lai abi spēki bija panākuši vienošanos, Kustība Par! "upurēja" iniciatīvu par deputātu konstitucionālo sūdzību Satversmes tiesā saistībā ar jauno Veselības aprūpes finansēšanas likumi.

"Kamēr politiskās partijas Kustība Par! deputāti parlamentā strādā valdošajā koalīcijā, partijai Progresīvie" ir pamatotas bažas, ka arī nākotnē mūsu iniciatīvas un vērtības var tikt līdzīgi upurētas," pauž politiskā spēka vadītājs.

Kā ziņots, partija Kustība Par! aicina radniecīgus politiskus un sabiedriskus spēkus uz sadarbību Saeimas vēlēšanās "atbilstoši skaidri noteiktam mērķu, vērtību un politiskajam redzējumam", aģentūru LETA informēja politiskā spēka pārstāve Amālija Brūvere.

Politiskais spēks uzrunājis piecu partiju pārstāvjus - Progresīvos, Latvijas attīstībai, Vienotību, Jauno konservatīvo partiju un Izaugsmi. Par! vadītājs Daniels Pavļuts šodien vērsies pie šo partiju līderiem ar priekšlikumu apspriest kopīgu programmas platformu "taisnīgai un modernai Latvijai".

Top komentāri

eksperiments
e
Sensenos laikos oligarhija un specdienesti izperināja projektu Vienotība, kurš pēc tam tika sadalīts trīs daļās un pasniegts kā "nacionālie", "saimnieciskie" un "progresīvie". Tad polittehnologi sarīkoja šo "partiju" "apvienošanās" šovu, par ko tika ilgi tērgāts medijos, rezultāts tika saniegts un projekts Vienotība tika desantēts pie varas. Tagad tiek mēģināts atkārtot šo triku. Sapuvušais Vienotības blāķis tiek sadalīts mazākās čupiņās, katrai piekarināts savas krāsas papīrīts un atkal tiek mēģīnāts uzjundīt "apvienošanās" šovu iun ieinteresēt vēlētāju. Toreiz tas nostrādāja, personāži bija vēlētājam jauni. Tagad situācija ir pikantāka, jo mūžīgu laimi mums sola tie, kas visu šo desmitgadi saisstīti ar visdažādākajiem korupcijas skandāliem un drūmāko sociālo netaisnību.
Ducal
D
Vai tiešām Soross būtu gatavs atvēlēt naudu arī Progresīvajiem? Kaut abām partijām mērķi vieni - pederastiem ļaut precēties un bērnus adoptēt, pilsonību visiem krieviem - kustību "Par" veido Sorosa skolu jau izgājuši deģenerāti. Nu aiciniet ar Ždanoku pulciņā!
Kwii
K
Kādā sakarā titulbildē ir Bordāns? Vai tad Bordāns ir no Progresīvajiem? Manuprāt viņš ir no pilnīgi citas partijas. Vai šis ir viltīgs veids, kā ietekmēt potenciālos JKP vēlētājus?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas