Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Progresīvie sola meklēt iespējas ieviest energocenu griestus un iestāties par mācībām latviešu valodā

Partija "Progresīvie" 14.Saeimā plāno meklēt un modelēt iespējas energocenu griestu ieviešanai, kā arī iestāties par mācībām latviešu valodā, šodien partijas pārstāvji pauda Ministru kabineta kandidātu prezentācijas pasākumā.

"Progresīvo" Ministru prezidenta kandidāts 14.Saeimas vēlēšanām Kaspars Briškens uzsvēra, ka kritiski svarīgi atrisināt pārtikas un apkures sezonas cenu krīzi, tāpēc tiks piedāvāts samazināt pievienotās vērtības nodokļa likmes Latvijai raksturīgajiem pārtikas produktiem un vietējiem energoresursiem. Tiks meklētas un modelētas iespējas energocenu griestu ieviešanai, un energopolitikas risinājumi būs vērsti uz atbalsta sniegšanu gan mājsaimniecībām, gan uzņēmējiem, pauda politiķis.

Briškens norādīja, ka Latvija var būt starp pasaules līderiem vairākās jomās, pārņemot labāko prakšu piemērus. Savukārt līdz šim Latvijā nav bijis raksturīgi krīzes risināt pirms to iestāšanās, tāpat nav izpildīti mājasdarbi veselības aprūpē, pastāv nabadzības un nevienlīdzības "apburtais loks" un atkarība no Krievijas enerģijas, pauda politiķis.

Vidējo ienākumu slazda un nabadzības "apburtā loka" pārraušanai partija piedāvā būtiski paātrināt publiskās investīcijas veselības aprūpē un izglītības sistēmā, pauž "Progresīvo" vēlēšanu saraksta līderis. Tāpat tiks piedāvāts ambiciozs Latvijas "zaļais kurss", tajā skaitā, vēja un saules elektrostaciju veidošana, kā arī vietējo resursu izmantošana apkurē, norādīja politiķis.

Politiķis pastāstīja, ka pagātnē viņam bijusi iespēja klātienē iepazīt Zviedriju kā iekļaujošas sabiedrības labklājības valsti ar pasaules līmeņa ekonomiku. Atgriežoties Latvijā, Briškens apņēmies Latviju tuvināt šim "Ziemeļvalstu ideālam".

Briškens uzsvēra, ka viņam patīk uzņemties izaicinājumus, ko citi nespēj atrisināt, piemēram, pirms vairākiem gadiem ļoti sliktā ekonomiskā stāvoklī esošā aviokompāniju "airBaltic" viņš kopā ar komandas biedriem padarījis par pasaulē punktuālāko aviokompāniju.

Izglītības un zinātnes ministra amata kandidāte Rīgas domes deputāte, partijas līdzpriekšsēdētāja Antoņina Ņenaševa uzsvēra, ka "Progresīvie" atbalsta pāreju uz mācībām latviešu valodā, lai mācības latviešu valodā tiktu īstenotas jau no pirmsskolas.

Briškens uzsvēra, ka līdzekļi tiks investēti Latvijas aizsardzības stiprināšanā. Aizsardzības ministra amata kandidāts ārpolitikas eksperts Andris Sprūds uzsvēra, ka Latvijas drošības stūrakmens ir transatlantiskā sadarbība NATO.

Briškens pauda pārliecību, ka "Progresīvie" būs 14.Saeimas koalīcijas kodolā, skaidrojot, ka partija ir atvērta sadarbībai ar visiem valstiski domājošajiem spēkiem.

Vaicāts, vai pēc 14.Saeimas vēlēšanām "Progresīvie" veidotu vai neveidotu koalīciju un valdību ar partiju "Saskaņa", Briškens aģentūrai LETA pauda, ka "Progresīvie" neredz šādu iespēju, arī ņemot vērā "Saskaņas" biedru aktivitātes saistībā ar 10.maija notikumiem pie Uzvaras parkā esošā pieminekļa.

Atbildot uz šo jautājumu preses konferencē, premjera kandidāts arī sacīja, ka pašlaik "Saskaņas" politiķu rīcība neliecinot par atbildīgu pieeju. "Progresīvajiem" nesadarbosies un būs grūti sastrādāties ar spēkiem, kuri sabiedrības vienošanas vietā nodarbojas ar tās šķelšanu, pauda politiķis.

14.Saeimas vēlēšanas paredzētas oktobra pirmajā dienā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas