Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija
Ekonomikas ministra meklējumu kontekstā izskanējis arī Viļņa Ķirša (attēlā no kreisās) vārds, taču Vienotībā daļai politiķu pret šo kandidatūru varētu būt iebildumi

Vienotībā nav vienprātīga atbalsta kādam no ekonomikas ministra amata kandidātiem

Partijā Vienotība pagaidām nav vienprātīga atbalsta kādam no ekonomikas ministra amata kandidātiem, bet pirmdien, 6.novembrī, politiskā spēka valde plāno pieņemt lēmumu šajā jautājumā.

Līdz šim partijas pārstāvji atturējās oficiāli komentēt kādus kandidātus, tomēr neoficiāli izskanēja vairāki vārdi - Rīgas domes deputāts Vilnis Ķirsis, Ārlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševica, kā arī Labklājības ministrijas parlamentārā sekretāre Karina Ploka.

Ķirsis tikās ar premjeru Māri Kučinski (ZZS), un atsevišķi politiķi neoficiālās sarunās pieļauj, ka partijas vadītājs Arvils Ašeradens ekonomikas ministra amatam varētu virzīt tieši viņu. Vienlaikus partijā dažiem politiķiem pret šo soli varētu būt iebildumi.

Tikmēr vairāki Vienotības Saeimas frakcijas deputāti, kuri gan nav partijas biedri, oficiāli lūguši partijas vadību izvērtēt iespēju ekonomikas ministra amatam virzīt bijušo Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāju, pašreizējo domes deputāts Jāni Lāčplēsi (Latgales partija). Virzīt šo kandidatūru mudina Anrijs Matīss, Dzintars Zaķis un Aldis Adamovičs. Lāčplēsis paudis gatavību kandidēt uz šo amatu, tomēr pašreizējā informācija neliecina, ka viņu varētu atbalstīt partijas valdes vairākums.

Tāpat izskanējušas vēl vairākas versijas par plašāku kandidātu loku, piemēram, minēta Iekšlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Evika Siliņa, Ekonomikas ministrijas parlamentārais sekretārs Jānis Upenieks, iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis un citi.

Samērā ilgais laiks kopš paziņojuma par Ašeradena lēmumu atstāt ekonomikas ministra amatu un vadīt Vienotības Saeimas frakciju līdz jauna kandidāta izvirzīšanai ļāva uzvirmot domstarpībām šajā jautājumā. Līdz ar to pagaidām politiķu izteikumi neliecina par vienprātīgu atbalstu kādam no kandidātiem, tomēr vairāki valdes locekļi, kā arī frakcijas deputāti pauž gatavību atbalstīt Ašeradena priekšlikumu par iespējamo kandidātu.

Paredzēts, ka Vienotība pirmdien, 6.novembrī, izšķirsies par kandidātu ekonomikas ministra amatam, tomēr daži politiķi neizslēdz arī kādu neplānotu pavērsienu šajā jautājumā.

Kā ziņots, Vienotības priekšsēdētājs Ašeradens plāno atstāt ekonomikas ministra amatu, lai vadītu Vienotības Saeimas frakciju un strādātu parlamentā. Pašlaik Vienotības Saeimas frakciju vada Solvita Āboltiņa, kura plāno nolikt deputātes mandātu.

Top komentāri

Vienīgi Āboltiņa ir spējīga kaut ko
V
Vienīgi Āboltiņa ir spējīga kaut ko darīt situācijas uzlabošanai. Pārējie vienkārši atsēdēs savu laiku.
Vienotībā spēks!
V
Vienotības ģenerāldirektora Kampara vadībā Ekonomikas ministrija sadāļāja nenormālu kvantumu ar OIK atļaujām . Atļauju termiņus kārtējo reizi pagarina Ekonomikas ministrija Vienotības priekšsēdētāja Ašerādena vadībā. Kāds būs nākamā ministra uzdevums?
Reāli
R
Gluži kā Krilova fabulā par līdaku, vēzi un gulbi.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas