Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Lāčplēsis būtu gatavs uzņemties ekonomikas ministra pienākumus

Bijušais Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs, pašreizējais domes deputāts Jānis Lāčplēsis (Latgales partija) būtu gatavs kandidēt uz ekonomikas ministra amatu un uzņemties šos pienākumus.

"Lai arī ekonomikas ministra amats oficiāli man pagaidām gan nav ticis piedāvāts, gribētu pateikties šīs iniciatīvas autoriem. Tas droši vien ir arī sava veida novērtējums manam iepriekšējam darbam un pieredzei," aģentūrai LETA sacīja Lāčplēsis.

Bijušais pašvaldības vadītājs būtu gatavs uzņemties ekonomikas ministra amata pienākumu pildīšanu. "Domāju, ka pārzinu daudz jautājumu un problēmu, kuras ir steidzami jārisina arī Ekonomikas ministrijas pārraudzībā esošajā lauciņā," uzsvēra Lāčplēsis.

Izvirzīt Lāčplēsi ekonomikas ministra amatam mudina trīs Vienotības Saeimas frakcijas deputāti, kuri gan nav šī politiskā spēka biedri - Anrijs Matīss, Dzintars Zaķis un Aldis Adamovičs. Viņi šodien oficiāli vērsušies ar iesniegumu pie partijas, mudinot šim amatam izvirzīt Lāčplēsi, aģentūrai LETA pastāstīja Matīss.

Matīss uzskata, ka ekonomikas ministra kandidātam svarīgs ir Saeimas frakcijas atbalsts, nevis tikai partijas valdes lēmums, jo frakcijā ir aptuveni tikai puse deputātu, kuri ir arī Vienotības biedri. Viņš arī apliecināja, ka ar Lačplēsi ir pārrunāts jautājums par viņa iespējamo izvirzīšanu ekonomikas ministra amatam.

Kā ziņots, Vienotības priekšsēdētājs Arvils Ašeradens plāno atstāt ekonomikas ministra amatu, lai vadītu Vienotības Saeimas frakciju un strādātu parlamentā. Pašlaik Vienotības Saeimas frakciju vada Solvita Āboltiņa, kura plāno atstāt šo amatu un nolikt deputātes mandātu.

Vienotības politiķi pagaidām atturējušies komentēt iespējamās kandidatūras. Vienotība kandidāts ekonomikas ministra amatam plāno izvirzīt nākamnedēļ, 6.novembrī.

 

Top komentāri

Vai D-pils jau tik ļoti izlaupīta?
V
Vai Daugavpils jau ir tik ļoti izlaupīta, ka jādodas uz Rīgu?
Spīdola
S
Uzvārda dēļ vien būtu nopietni jāizskata šī iespēja. Kāds uzrāviens tautai, kuras ekonomikas ministrs būtu Lāčplēsis!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas