Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Vienotība un Reformu partija šķeļas jautājumā par augstākās izglītības finansēšanu

"Mēs atbalstām bezmaksas augstākās izglītības ieviešanu. Pēc mūsu aprēķiniem, lai no nākamā gada ieviestu bezmaksas augstāko izglītību, būtu nepieciešami 40 miljoni latu. Tā nav liela summa, tas noteikti ir izdarāms. To, vai tas ir iespējams jau no 2014 gada, rādīs Finanšu ministrijas aprēķini," atzina I.Druviete.

Šādi I.Druviete komentēja izglītības un zinātnes ministra Vjačeslava Dombrovska intervijā portālam Diena.lv pausto, ka būtu lietderīgi uzsākt diskusiju par augstākās izglītības pieejamības nodrošināšanu un kā iespējamo risinājumu piedāvāja 3/4 budžeta vietu atvēlēt sekmīgākajiem, bet 1/4 - trūcīgākajiem jauniešiem. I. Druviete teica, ka neredz vajadzību izskatīt šādu iespēju, jo prioritāte ir bezmaksas augstākās izglītības ieviešana.

Par bezmaksas augstāko izglītību iestājas Latvijas studentu apvienība, šādu nostāju pauda arī  Augstākās izglītības padomes priekšsēdētāja vietniece, Banku augstskolas rektore Tatjana Volkova.

Savukārt ministrs Dombrovskis bija stipri pārsteigts par šādu risinājumu un atzina, ka šaubās, vai valsts budžetā ir tam līdzekļi. Tajā pašā laikā V.Dombrovskis norādīja, ka pašreizējā situācijā "jaunieši no turīgām ģimenēm ir labākā situācijā nekā jaunieši no trūcīgām". 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas