Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Zaļzemnieki bravūrīgi pārņemt valdības vadīšanu

Zaļo un Zemnieku savienība (ZZS) atkal jūtas pašpārliecināta un bravūrīga, liecināja tās lielākās dalīborganizācijas - Latvijas Zemnieku savienības (LZS) - kongress sestdien Jelgavā. Pie pirmās izdevības tā gatavojas pārņemt varu un kļūt par premjera partiju. "Mums ir tiesības sevi saukt par vēlēšanu uzvarētājiem," sacīja ne tikai LZS priekšsēdētājs Augusts Brigmanis, kurš turpinās vadīt partiju arī nākamos divus gadus, bet vēl vairāki partijas līderi, pirmdien lasāms avīzē Diena.

Par varas pārņemšanu runāja arī Jānis Dūklavs, kurš teica: "Mums ir pienācis laiks izmantot visas mūsu spējas - ne tikai piedalīties valdības veidošanā, bet arī vadīt valdību." Uz Dienas jautājumu, kad un kā viņš to ir domājis, zemkopības ministrs atplauka smaidā un teica: "Pēc nākamajām Saeimas vēlēšanām. Apvērsumu taisīt mēs nedomājam." Tiesa, kopš 12. Saeimas vēlēšanām nav pagājis pat pusgads. Uz kongresu uzaicinātā sociologa Arņa Kaktiņa vadītā pētījumu centra SKDS februārī veiktā aptauja liecina, ka arī atbalstītājus ZZS nav pazaudējusi.

Kopš no politikas ar visu Reformu partiju aizgājis bijušais Valsts prezidents Valdis Zatlers, pēc kura ierosinājuma tauta atlaida 10. Saeimu, un tā rezultātā ZZS uz diviem gadiem palika opozīcijā, tā vairs neredz nevienu draudu savai pastāvēšanai. ZZS ietekmi varētu mazināt Vienotības un NA sabloķēšanās, bet nekas tāds neesot jūtams. Turklāt ZZS ir Saeimā alternatīvs vairākums kopā ar Saskaņu un partiju No sirds Latvijai, kam ir 52 balsis. Par to kongresā brīdināja arī A. Brigmanis, kurš teica: "Mēs paturam tiesības virzīt jautājumus, kam nav visu valdības partiju atbalsta."

Gaidāmās prezidenta vēlēšanas bija LZS vadītāja Augusta Brigmaņa minēto prioritāšu vidū. "Valsts prezidentam ir jābūt darītājam, sabiedrībā pieejamam, un lai viņam nesakāpj galvā," teica Brigmanis, pārliecināts, ka pašreizējam Valsts prezidentam Andrim Bērziņam piemīt šīs īpašības. Kad viņš to pateica, apstiprinot gatavību Bērziņu izvirzīt, ja viņš to vēlēsies, citādi disciplinētajās delegātu rindās sākās neliela kņada.

Visu rakstu lasiet pirmdienas, 30.marta, avīzē Diena

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas