Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +25 °C
Skaidrs
Trešdiena, 22. maijs
Emīlija

Ābiķis izslēgšanai no TP nav gatavs, jo nejūtas kaitējis partijai

Tautas partijas valde šodien varētu no partijas izslēgt Saeimas deputātu Dzintaru Ābiķi. Vismaz TP frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Vents Armands Krauklis, kurš pirmais ierosināja Dz.Ābiķi izslēgt pēc balsojuma par nekustamā īpašuma likuma grozījumu nodošanu komisijām pretēji partijas lēmumam, cer, ka tāds būs valdes lēmums. Dz.Ābiķis pagaidām dzīvo neziņā, jo neviens viņam neko nestāstot. Politiķim neesot plānu, ko darīt, ja TP valdes lēmums būs viņam nelabvēlīgs.

"Es vienmēr esmu bijis komandas spēlētājs un tikai tad, kad jutu, ka partijas iekšienē neko vairs nevaru ietekmēt, sāku runāt publiski," Dienai sacīja Dz.Ābiķis. Viņš turpināšot atbalstīt valdību, bet pēc Saeimas pilnvaru beigām atgriezties ģeogrāfijas skolotāja amatā, no kura 1990.gadā tika ievēlēts Augstākajā Padomē, diezvai būšot iespējams. Uz jautājumu, vai Dz.Ābiķis varētu pievienoties kādai citai partijai, viņš atbildēja: "Ko var zināt." Dz.Ābiķis tāpat kā šīs Saeimas deputāti Jānis Lagzdiņš (TP) un Anna Seile (PS) bez pārtraukuma ir strādājis parlamentā kopš 1990.gada.

Jau vairākus gadus Dz.Ābiķis publiski kritizējis TP un partijas biedrus, sākot ar partijas dibinātāju Andri Šķēli un beidzot ar bijušo līderi Aigaru Kalvīti, kuru aicināja iet projām, pirms viņš to patiešām izdarīja. Dz.Ābiķis nejūtas nodarījis kaitējumu partijai un atgādina, ka daudzreiz viņam izrādījusies taisnība. Politiķis savulaik pretēji frakcijas vairākumam balsoja pret strīdīgajiem drošības likuma grozījumiem, kuru publicēšanu toreizējā Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga apturēja. Viņš partijā arī iebilda pret bijušā KNAB priekšnieka Alekseja Loskutova atbrīvošanu bez pierādījumiem nodarījumos. Dz.Ābiķis arī aicināja gada sākumā frakciju nesniegt Satversmes grozījumus, kas dotu Saeimai tiesības sevi atlaist, paredzot, ka tie cietīs neveiksmi.

Pēc 9.Saeimas vēlēšanām, kurās TP uzvarēja, vienā no pirmajām valdes sēdēm, toreiz vēl kā valdes loceklis, Dz.Ābiķis aicināja nekļūt lepniem un pašpārliecinātiem brīdināja, ka šāda attieksme var pazudināt partiju. Arī pagājušajā ceturtdienā Dz.Ābiķis esot tikai vēlējies, lai parlamentā varētu sākties diskusija par mājokļu nodokli, jo partijas pārstāvji to ir solījuši, parakstot vienošanās ar starptautiskajiem aizdevējiem. Tajā pašā laikā viņš publiski kritizēja partijas līderi Mareku Segliņu par neierašanos uz valdības sēdi, nenoskaidrojot iemeslus, kas izrādījās pamatoti. V.A.Krauklis uzskata, ka kritizēt partijas biedrus "nav smuki" bet to vēl varētu pieciest, taču balsojums par likuma grozījumiem, kuriem partija pēc nopietnām diskusijām nolēmusi iebilst, jau ir nostāšanās pret komandu. "Man cilvēciski ar Dzintaru ir labs kontakts, mēs esam gandrīz draugi, bet ir lietas, ko nevar darīt, ja grib kopā strādāt," sacīja V.A.Krauklis. Viņaprāt, Dz.Ābiķis bija sācis individuālo vēlēšanu kampaņu, pievēršot mediju uzmanību. "Domāju, ka atšķirībā no Aleksandra Kiršteina, kuru TP izslēdza, Dzintars nav rīkojies pretēji partijas programmai. Manuprāt, ar savu balsojumu vai kritiku par Vinetu Veldri, Aigaru Kalvīti, Antu Rugāti, Mareku Segliņu, Andri Šķēli viņš ir vēlējies atturēt partiju no kļūdām," pieļauj J.Lagzdiņš.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jūrmalā sieviete sadur garāmgājēju

Pagājušajā nedēļā Jūrmalā uz ielas sieviete bez acīmredzama iemesla uzbruka kādai kaugurniecei, vairākas reizes viņai iedurot ar nazi un nodarot smagus miesas bojājumus, aģentūru LETA informēja Valst...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas