Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 15. jūnijs
Vilija, Vits, Žermēna, Baņuta

Āboltiņa: Ušakova rīcība var apgrūtināt SC iespējas kādreiz iesaistīties valsts vadīšanā

Saskaņas centra (SC) līdera Rīgas mēra Nila Ušakova rīcība, ar savu parakstu atbalstot referenduma rīkošanu par otrās valsts valodas statusa piešķiršanu krievu valodai, var apgrūtināt SC iespējas kādreiz iesaistīties valsts vadīšanā, aģentūrai LETA atzina Vienotības līdere, Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa.

"Tas kārtējo reizi demonstrē, ka politiķu vārdi nesakrīt ar darbiem," norādīja Āboltiņa, atgādinot, ka SC iepriekš vārdos nav atbalstījusi referenduma rīkošanu. "Viņš nav privāta persona, bet gan politiskā spēka vadītājs, kas teica, ka referendumu neatbalstīs," skaidroja politiķe.

Vienotības līdere arī atgādināja, ka, diskutējot par SC iespējamo iesaistīšanu koalīcijā un valdībā, viens no pamatuzstādījumiem bijis par latviešu valodu kā vienīgo valsts valodu, bet tagad tiekot demonstrēts pretējs viedoklis. "Tas liek uzdot jautājumus par SC tālāku iesaisti dažādos procesos un valsts vadīšanā," piebilda Āboltiņa.

Ušakova rīcību neatbalsta arī Zatlera reformu partija. "ZRP stingri iestājas par latviešu valodu kā vienīgo valsts valodu, un aicinājums grozīt valsts valodas konstitucionālo statusu nav atbalstāms," aģentūrai LETA norādīja ZRP līderis Valdis Zatlers.

Zatlers atgādināja, ka arī visās sarunās pēc vēlēšanām par valdības veidošanu SC un Ušakovs personīgi nepārprotami iestājies par latviešu valodu kā vienīgo valsts valodu, tāpēc viņš aicina Ušakovu konsekventi sekot savai nostājai šajā jautājumā.

Vienlaikus ZRP iestājas par cieņas pilnu attieksmi pret SC un tā vēlētājiem, kā arī, veidojot koalīciju, uzskatīja, ka SC jādod iespēja pierādīt sevi valdībā. Diemžēl šajā koalīcijā no ZRP neatkarīgu iemeslu dēļ tas nebija iespējams, norādīja Zatlers.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas