Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 24. maijs
Marlēna, Ilvija, Ziedone

Aivars Ozoliņš: Paraugpiedāvājums

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Egis64
E
Cik nekompetentas ir Auziņa kunga piedāvātās reformas, tik nekompetents ir Ozoliņa komentārs. 1. Neatceros, ka pēdējos četros gados Ozoliņa un Auziņa kungi būtu apmeklējuši jaunās reģionālās augstskolas (Ventspils Augstskolu, Vidzemes augstskolu, Rēzeknes augstskolu) un iepzinušies ar to darbu.. 2. Par 99% sliecos apgalvot, ka neviens no abiem kungiem nav veicis izpēti par to, kas izmainījies pēdējos 10 gados šo reģionu attīstībā un kāda loma šajos sociālekonomiskajos procesos ir reģionālajām augstskolām. 3. Reģionālās augstskolas sagatavo speciālistus reģiona vajadzībām, jo neviena no lielajām augstskolām nenodrošina pilnu apmācības ciklu uz vietas. Ja studenti pēc 2. kursa dodas uz studēt uz Rīgu, tie neatgriežas,jo parasti paralēli studijām sāk strādat Rīgā un tur arī paliek. 4. Nav korekti salīdzināt LU, RTU zinātnisko ieguldījumu ar jauno augstskolu devumu, bet ir jomas, kur, piemēram,VeA ir priekšā arī izcilajai LU - tulkošanas speciālistu sagatavošanā.
Intelektuālis
I
Auziņš rullē! Tak paklausiet vienreiz gudrus cilvēkus!
Dr. Blurrrr.
D
Kas tu r daudz ko reformeet. Paskatities kadas (nemilitaaras) augskolas bija krievu laikos un parejas visas aizklapeet ciet no ritdienas. Policijas un Juras lietas var sadalit starp LU un RTU. Un basta.
Zigurds
Z
Patiesībā Rīgā jābūt divām universitātēm Latvijas un Tehniskajai. Jelgavā Lauksaimniecības. Vai ir lietderīgi, ka juristus māca Policijas augstskolā un LU, ka PR darboņus un žurnālistus māca Stradiņos un LU, ka sporta skolotājus LSPA un LU. Un kā ar ārstiem? Katrā augstskolā ir vesels pulks parazitējošas darba vietas birokrātiem. Tur tā vaina. Interesanti ka ASV universitātēs ir fakultātes mūzikai un citām mākslām.
dz
d
wow Auziņš tiko manās acīs riktīgi pacēlās. Izskatās, ka mums būs pašiem savs Miltons Frīdmans...
dzeris
d
Kā jau katra laba iniciatīva, kas laba izglītībai un valstij, bet, aizskar t.s. "augstkolu biznesa" pārstāvjus un to lobijus IZM un citās augstās struktūrās, arī šī ideja , visdrīzāk, tiks nobremzēta un kavēta ar dažādu "darba grupu" utt. izveidi, un nosmacēta Latvijas birokrātijas džungļos, vai arī pārveidota līdz nepazīšanai. Personīgi man liekas, ka koncentrēšana pa nozarēm būtu pareizākais variants
zvirbulēns
z
Valsts augstkolas varēja likt mierā, jāreformē privātās augstkolas, kurās notiek vājprāta lietas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas