Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 10. jūnijs
Malva, Anatols, Anatolijs

Aiztur krāpnieku, kurš internetā centās iegūt kredītkaršu datus

Februāra sākumā Valsts policijas (VP) Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes darbinieki aizturējuši vīrieti, kurš ar aicinājumu piedalīties loterijās, publiskos portālos centās no cilvēkiem izkrāpt personas un maksājuma karšu datus.

Policija noskaidrojusi, ka 1988. gadā dzimušais vīrietis populāra interneta resursa administrācijas vārdā ir izsūtījis elektroniskās vēstules ar aicinājumu cilvēkiem piedalīties loterijās. Lai saņemtu laimestu, adresāti vēstulē tika aicināti atsūtīt savus personiskos datus, maksājumu karšu datus un bankas rekvizītus.

Tika konstatēts, ka vairāki interneta lietotāji datus par savām maksājumu kartēm ir arī nosūtījuši, kas deva pamatu vīrietim šos maksāšanas līdzekļus izmantot mantkārīgā nolūkā.

VP pārstāve Zane Maskaļonoka portālam Diena.lv skaidroja, ka pašlaik policijai nav informācijas par to, ka aizturētā persona guvusi mantisku labumu, taču sods par šādām draud ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz 6 gadiem.

Valsts policija brīdina iedzīvotājus par interneta vidē bieži izplatītu dažāda rakstura krāpnieciska satura surogātpastu, kas izpaužas kā aicinājumi saņemt loterijas laimestus, aicinājumi piedalīties dažādu mantisku vērtību saņemšanā, iekārtoties darbā utml. Minētie aicinājumi tiek izplatīti arī citā veidā, piemēram, SMS ziņojumi, vēstules, faksa sūtījumi utt. Ja tiek saņemts kāds līdzīga rakstura aicinājums, nepieciešams ļoti rūpīgi izvērtēt un pārbaudīt tā saturu, ņemot vērā, ka praktiski vienmēr šādi negaidīti aicinājumi ir krāpnieciska rakstura.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas