Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Aldermane: vētra ir tādēļ, ka esam iekustinājuši šo sarūsējušo kuģi

Vētra ir tādēļ, ka esam iekustinājuši šo sarūšējušo kuģi, tā nodēvējot asās diskusijas, kas izvērtušās privāto bērnudārzu vietu finansēšanas dēļ, trešdien LTV raidījumā _100. pants _izteicās Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Eiženija Aldermane (LPP/LC), solot, ka trīs gadu laikā rindas likvidēs.

E.Aldermane uzskata, ka asās diskusijas ar vecākiem un organizācijām nevar dēvēt par strīdu. “Ir tikai atsevišķas vēlmes. Vētra ir tāpēc, ka esam iekustinājuši šo sarūsējušo kuģi,” jautājumu par bērnu rindu uz pirmsskolas izglītības iestādēm raksturoja E.Aldermane.

Rīgas domes pārstāve skaidroja, ka pašvaldība vairs neredz iespēju, kā samazināt rindu. Būvēt jaunus bērnudārzus neesot iespējams, jo tas izmaksātu 50 miljonus latu. Lai likvidētu rindu, būtu nepieciešamas 25 jaunas pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādes.

E.Aldermane uzsvēra, ka tuvāko trīs gadu laikā dome rindu likvidēs.

Pērn tika atvērtas 900 vietas, šogad 400 – 500 vietas bērnudārzos, bet kopumā rindā stāv 5000 bērnu, atzina E.Aldermane.

„Dotācija 30 latu apmērā vecākiem, kuru bērni apmeklē privātās pirmsskolas izglītības iestādes, ir Rīgas domes labā griba,” piebilda E.Aldermane.

Kā tiks vērtēti bērnudārzi, kas nodrošinās papildus vietas, Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja vēl nespēja komentēt. „Kad būs iepirkuma procedūra, tad arī būs kritēriji,” piebilda E.Aldermane, vienlaikus norādot, ka visas 48 privātās izglītības iestādes tos nespēs izpildīt, tādēļ būs vieglāk izvērtēt.

Jau ziņots, ka Rīgas pašvaldība nākotnē varētu iepirkt aptuveni 1000 vietu no privātajiem bērnudārziem. E.Aldermane pieļāva, ka par vienu vietu privātajiem bērnudārziem dome varētu maksāt 125 latus mēnesī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jaunnedēļ gaidāms mierīgs un silts laiks

Jaunnedēļ Latvijā ieplūst silta gaisa masa, kas noteiks gaisa temperatūras paaugstināšanos, daudzviet termometra stabiņam pakāpjoties līdz +20 grādu atzīmei, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas u...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas