Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Ansips atļauju Vienotībai izmantot savus izteikumus skaidro ar atbalstu Dombrovskim

"Katrs vārds, ko es pasaku presei, ir publisks, un, ja kāds vēlas izmantot kādu daļu no šīm intervijām reklāmās, tad tās ir publiskas," skaidro Igaunijas premjers.
Igaunijas premjerministrs Andruss Ansips atļauju "Vienotības" priekšvēlēšanu kampaņā izmantot savus izteikumus par Valdi Dombrovski skaidro ar atbalstu Latvijas kolēģim, ceturtdien raksta avīze "Postimees".

Jautāts, kāpēc viņa izteikumi izmantoti Dombrovska priekšvēlēšanu reklāmās, Ansips norāda, ka atbalstījis Latvijas valdības vadītāju arī pirms iepriekšējām vēlēšanām.
"Pēc manām domām, Valda Dombrovska vadītā valdība strādājusi ļoti labi, tik labi, ka citas valstis, tostarp Grieķija, varētu mācīties no Latvijas, kā pārvarēt krīzes," atzīst Igaunijas premjers.

Atbildot uz jautājumu, vai arī citus ārvalstu politiķus viņš šādi atbalstījis, Ansips norāda, ka ir paudis savu viedokli, ja viņam tas jautāts, taču šī ir pirmā reize, kad viņa izteikumi tiek izmantoti reklāmās.

"Es patiesi uzskatu, ka Dombrovska valdība ir strādājusi ļoti labi, un es viņu personīgi pazīstu. Attiecības ne tikai ar Valdi Dombrovski, bet arī ar [Lietuvas premjerministru] Andrju Kubiļu, es uzdrīkstot teikt, ir tādas, ka mēs pilnībā viens otram uzticamies. Šāda līmeņa uzticība bija jo īpaši vajadzīga, kad mēs saskaņojām savu rīcību krīzes situācijā," atklāj Ansips.

"Mēs esam ļoti ieinteresēti, lai Latvija veiksmīgi pārvarētu krīzi tādā pašā tempā, jo Igaunija saņēmusi lielāko daļu tiešo ārvalstu investīciju no kaimiņvalstīm, un vairums Igaunijas veikto ārvalstu investīciju ir nonākušas Latvijā un Lietuvā," viņš skaidro. "Mēs esam ļoti cieši saistīti ekonomikas jomā, un Latvijas panākumi ietilpst Igaunijas ekonomiskajās interesēs."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas