Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Arī pēc sestdienas sarunām skaidrības par Gobzema izredzēm nav

Arī pēc sestdien notikušā savstarpējo sarunu piektā raunda partiju vidū joprojām valda neskaidrība par iespējām izveidot valdību Valsts prezidenta nominētā premjera amata kandidāta Alda Gobzema (KPV LV) vadībā.

Gobzems pēc sestdienas tikšanās žurnālistiem norādīja, ka KPV LV sarunās ir elastīga. Politiķis uzsvēra, ka partijai ir vairāki būtiski jautājumi, kas tiks uzturēti visa sarunu procesa garumā, tostarp medikamentu cenu samazināšana, OIK atcelšana, kā arī azartspēļu ierobežošana, taču pārējos jautājumos politiskais spēks esot gatavs uzklausīt un piekāpties sarunu partneriem. Viņš norādīja, ka konceptuālā līmenī KPV LV neredz lielas atšķirības starp partiju nostājām, atšķiroties tikai redzējums par izpildījumu.

Politiķis arī norādīja, ka nākamnedēļ partijas tikšoties ļoti bieži, arī vairākas reizes vienā dienā. Nākamā tikšanās reize paredzēta pirmdien, 3. decembrī.

Savukārt politiskās apvienības Attīstībai/Par! (A/P!) pārstāvis Juris Pūce uzsvēra, ka sarunu gaitā "vēsturiskās sarkanās līnijas, iespējams, nedaudz ir pabalējušas". Viņš norādīja, ka ir iesākta daudz dziļāka diskusija par darbiem un kļuvis skaidrs, ka ir gan daudz kopīgā, gan daudz atšķirīgā. Pūce piebilda, ka sestdien arī tika sastādīts darba plāns nākamajai nedēļai.

Politiķis pauda neizpratni par Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa lēmumu netikties ar sešām sarunās iesaistītajām partijām.

Politiķis uzsvēra, ka A/P! vēl nav pieņēmusi lēmumu par atbalstu potenciālajai Gobzema veidotajai valdībai, jo vēl nav panākta vienošanās par darāmajiem darbiem, kā arī, politiķa ieskatā, vēl aizvien trūkst kopīgas izpratnes par prioritātēm.

Turpretī Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) politiķis Edgars Tavars sestdienas sarunas vērtē pozitīvi un uzsvēra, ka ZZS neliek un neplāno likt jebkāda veida šķēršļus valdības veidošanai.

Daudz negatīvāku viedokli pauda Jaunās Vienotības (JV) politiķis Krišjānis Kariņš, kurš uzsvēra, ka sestdienas sapulcē tika runāts apmēram pusotru stundu, bet nebija nekādas vienošanas vai konkrētības. Politiķa ieskatā, valdības izveide sestdienas sarunu rezultātā nav pavirzījusies uz priekšu.

Komentējot jautājumu par likuma maiņu, lai atvieglotu pielaides valsts noslēpumam saņemšanu, Kariņš norādīja, ka "mēs, protams, varam mainīt likumu, ka automātiski visiem tiek piešķirta pielaide, taču rezultāts būs tāds, ka NATO Latvijai vairs nesniegs jebkāda veida informāciju, tādējādi mūs izslēdzot no informācijas aprites". Kariņš uzsvēra, ka šāds notikumu pavērsiens Latvijai būtu ļoti nelabvēlīgs un pat bīstams.

Gobzems izteicās, ka gadījumā, ja viņam izdosies sastādīt valdību, varētu lūgt atlikt Saeimas balsojumu par valdības apstiprināšanu līdz brīdim, kad būs pieņemts lēmums par pielaidi valsts noslēpumam. Sarunu partneri no citiem politiskajiem spēkiem gan šādu scenāriju kritizēja.

Politiķis arī norādīja, ka JV vēl aizvien nav skaidrības par potenciālās valdības koalīcijas sadarbības modeli.

Aģentūrai LETA pagaidām nav izdevies sazināties ar nacionālās apvienības Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK un Jaunās konservatīvas partijas (JKP) pārstāvjiem sarunās, lai noskaidrotu viņu viedokli par sestdienas tikšanos.

Top komentāri

Muris Ūpis
M
Izredzes ir viduvējas - starp sūdīgas un ļoti sūdīgas.
Dens
D
Solis uz priekšu, divi atpakaļ. Ar tādiem tempiem jauno gadu sagaidīsim vēl ar "veco" Kučinska valdību
kk
k
Viks 01.12.2018 16:41 KPLV tiks norakts jebkurā gadījumā ,tikmēr ar vērienīgiem pirkumiem tīram valsts kasi ,pēc tam pametam tukšo maku jaunajiem un pasakām ka nepilda ko
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas