Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +15 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Ašeradens: Vienotība atjaunos savas vērtības, lai atgūtu saiti ar partijas biedriem un vēlētājiem

Partija Vienotība patlaban strādā pie savu vērtību atjaunošanas, lai atgūtu saiti ar partijas biedriem un vēlētājiem, šodien pēc Vienotības domes sēdes žurnālistiem sacīja partijas vadītājs Arvils Ašeradens.

Viņš informēja, ka Vienotības valdē tika izvērtēti neatliekami risināmie jautājumi un tika secināts, ka ir jāanalizē, ko partijas biedri domā par Vienotības pārstāvētajām vērtībām. Tāpēc šodien tika rīkots partijas biedru seminārs, kurā gūtās atziņas kalpos par pamatu jaunam politiskajam piedāvājumam.

"Mēģināsim saprast partijas biedru domas par Vienotības esošo politisko piedāvājumu un, balstoties uz šiem vērtējumiem, izstrādāsim jaunu vērtību deklarāciju un partijas programmu," sacīja Ašeradens.

Politiskā spēka vadītājs atzina, ka patlaban spēkā ir 2011.gadā uzrakstīta Vienotības programma, kas sen nav koriģēta, jo iepriekš partija vairāk koncentrējās uz varas procesiem. Taču tagad Vienotības valde lēmusi tikt skaidrībā ar partijas piedāvājumu.

"Kaut kādā brīdi pazaudējām saiti gan ar vēlētājiem, gan partiju. Tāpēc tagad strādājam ar jaunu pieeju - cenšamies atjaunot praksi, ka, izstrādājot partijas piedāvājumu, šajā procesā iesaistās visi," teica Ašeradens.

Patlaban Vienotība strādā pie digitālas partijas idejas, kas partijas biedriem ļaus vieglāk paust savas domas un priekšlikumus. Nesen notikusi Vienotības biedru aptauja digitālajā vidē, kurā piedalījušies vairāk nekā 220 biedri.

Lūgts iezīmēt partijas aptuvenus rīcības virzienus, Ašeradens pauda piesardzību. "Rīcības virziens patlaban sāk izkristalizēties, bet pagaidām vēl negribu apgalvot, ka mums ir skaidrs plāns. Es gribu, lai partijas biedri izsaka viedokļus un mēs kopīgi nonākam pie mērķiem, nevis vadība ir tā, kas pasaka partijas virzienus," uzsvēra Vienotības vadītājs.

Savukārt Vienotības domes vadītājs Krišjānis Kariņš žurnālistiem stāstīja, ka partijas diskusijās izskan dažādi viedokļi par Vienotības vērtībām, bet tie nav pretrunīgi.

"Šā gada decembrī turpināsim darbu, kad Vienotības valde un dome pieņems jaunu, atsvaidzinātu parijas vērtību deklarāciju, uz kuras bāzes pilnveidosim partijas programmu. Mūsu mērķis ir panākt, lai vēlētāji saprot, kas ir Vienotība, un vai šāda politika ir atbalstāma, vai nav," piebilda Kariņš.

Viņš atzina, ka Vienotība ir bijusi popularitātes virsotnē, tomēr tagad partija ir zaudējusi lielu daļu agrākā sabiedrības atbalsta. Tāpēc patlaban Vienotība meklē jaunus atspēriena punktus.

Top komentāri

vēl
v
Vai jūsu partijas biedriem un ministriem nevajadzētu nest atbildību par izšiverētajiem budžeta līdzekļiem? Ir saprotama jūsu vēlme noturēties pie siles līdz pēdējai minūtei, bet ticiet man, jums par nodarīto būs jāatbild pēc pilnas programmas, ar politisko bezatbildību nepietiks!
jautri
j
Tātad treknais sovoku oligarhs un zaglis mums mēģina iestāstīt, ka tie paši, kas "vērtības" pazaudēja (ja jau reiz tās jāatjauno), tie paši purni tagad šīs "vērtības" atjaunos! Nu vai nav cirks?
Vienotības vērtības ar hūti
V
Galvenais, lai Puzes stipendiāti no Vienotības nezaudētu saiti ar savu maizes tēvu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas