Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Atceļ īstermiņa uzturēšanās vīzu režīmu ar Brazīliju

Eiropas Savienības pilsoņiem, kuri vēlas doties uz Brazīliju tūrisma vai uzņēmējdarbības nolūkā, nebūs vajadzīga īstermiņa uzturēšanās vīza, kas ļauj valstī atrasties līdz trīs mēnešiem, paredz Eiropas Parlamenta deputātu pieņemtais lēmums, portālu Diena.lv informēja Eiropas Parlamenta pārstāve Iveta Ķelpe.

Tas nozīme, ka Latvijas, Igaunijas, Maltas un Kipras pilsoņiem, kuriem līdz šim bija nepieciešama Brazīlijas vīza, tagad ir ļauts bez vīzas iebraukt īstermiņa uzturēšanās nolūkā.

Eiropas Parlamenta deputāti vienojās slēgt divus atsevišķus nolīgumus - vienu attiecībā uz parasto pasu turētājiem un otru attiecībā uz diplomātisko, oficiālo vai dienesta turētājiem.

Saskaņā ar šiem nolīgumiem, visi ES pilsoņi, tai skaitā Igaunijas, Latvijas, Maltas un Kipras pilsoņi varēs ieceļot Brazīlijā tūrisma vai uzņēmējdarbības nolūkā bez vīzas, tāpat kā šo iespēju izmanto Brazīlijas pilsoņi, ceļojot uz visām ES valstīm. Uzturēšanās ilgums Šengenas zonā tiek ierobežots no trīs līdz sešiem mēnešiem.

Nolīgums attiecas uz 90 – 95% ieceļotāju, kuri tiek pieskaitīti pie parasto pasu turētājiem. Nolīgums attiecas uz tūrisma ceļojumiem, radinieku apciemošanu, vizītēm uzņēmējdarbības nolūkos, līdzdalību sanāksmēs, konferencēs, semināros, kā arī sporta sacensībās un mākslas konkursos (ar nosacījumu, ka dalībnieki par to nesaņems atlīdzību).

Šie nolīgumi neaizstāj, bet papildina esošos divpusējos vīzu nolīgumus starp ES dalībvalstīm un Brazīliju, kas attiecas uz citiem ceļojumu mērķiem, izņemot tūrismu un darījumus.

Uz studentiem, zinātniekiem, māksliniekiem vai reliģiskās profesijas pārstāvjiem šis nolīgums neattiecas. Šai ceļotāju kategorijai tiek pielietots divpusējo vīzu atcelšanu nolīgums, kas noslēgts starp ES dalībvalstīm un Brazīliju.

Arī uz ceļotājiem, kuri vēlas strādāt un iegūt apmaksātu darbu Brazīlijā, šis nolīgums neattiecas. Ikviena ES dalībvalsts un Brazīlija ir tiesīga noteiktu vīzu prasību saskaņā ar piemērojamiem ES vai valsts tiesību aktiem vai divpusējiem līgumiem, kas ietver šo ceļotāju kategoriju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas