Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +25 °C
Skaidrs
Trešdiena, 22. maijs
Emīlija

Barča: Vilks uzlicis bremzes grozījumiem likumā par valsts pensijām

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Principā.
P
Es pat negribu par Barčas kundzi izteikties,jo 'viņa ir tendēta tikai uz tautas apmuļķošanu,ka tik varētu tikt Saeimā un virināt savu muti pēc partijas klanu vajadzībām.Izprast lietas būtību,tas viņai nebūt nav svarīgi un kādas tur vēl Valsts intereses,tas viņai pie vienas vietas liekamas.
Pareizi
P
Barča, ka Vilks šim jautājumam uzlika bremzes, citādi Jūs un Jūsu draugi, SC ,gatavi izputināt valsti, lai tikai tiktu pie varas, pēc tam kaut vai ūdens plūdi.
Nu gan deputātes ģērbjas...
N
Vai, šai sievietei ir laikam naktskrekls mugurā? Vai viņa tika fotografēta guļamīstabā? Nu gan neķītrā deputāte. Nebalsošu par šādām kandidātēm
Pareizi Vilks izdarīja
P
Pareizi Vilks izdarija, jo pensijas nekad netika samazinatas, bet algas gan par 50% nogrieztas. Jasoliderizejas visiem!
Pretīgs populisms
P
Vai Barča redz arī tālāk? Piemēram, 2013.gadu. Pielikt ir viegli, bet ja nebūs ko samaksāt - kā atņemsi? Un vēl - neredzu iemeslu indeksēt pensijas tiem, kuriem ir mazs darba stāžs - lai iztiek tā, kā iztika tad, kad nemaksāja valstij nodokļus. Un pilnīgi nešaubīgi - jānosaka pensiju griesti. Māmiņu algas samazināja, lai gan ar to jāiztiek gan māmiņai, gan mazulim /pat vairākiem, ja ir arī vecāki bērni/, bet pensionāri iecelti svēto govju kārtā.
rēgs
r
Barča, nu esi tak kaut drusku godprātīga, ja "sociālā nodrošinājuma sistēma" ( nesaprotu gan kāpēc runā par nodrošināšanu, bet ne apdrošināšanu) ir sagrauta, tad lielā mērā tieši Tava populisma dēļ. Var vel saprast, kad cilvēki kļūdās nezināšanas dēļ, bet Tu tak šo to no sociālās aizsardzības esi mācījusies... Nozēlojams populisms un provincialisms.
MoT
M
Pensionāri ir pelnījuši labākus dzīves apstākļus, bet Barču kā priekšstāvi tie nav pelnījuši.
Pensionārs
P
Un šoreiz Vilks ir visprātīgākais no visiem jums!
Andris Rika
A
Var jau ari palielinat ,BET ... tad ir butiski japalielina pensionesanas vecums ... vai ari jadevalve Ls (nominali palielinot pensijas )
Vērotājs
V
Tā Barčas kundze arī laikam pensionāre, jo citādi kautko zinātu par kapitāla atdeves koeficientu un to kā cilvēki, kas pašlaik kļūst par pensionāriem tiek apčakarēti salīdzinājumā ar tiem kas jau ir pensijā! ( pensijas samazināt neļāva, bet piešķirt mazākas neviens nav aizliedzis pie vienādām iemaksām! ) Un šīs lēmums tieši ietekmēs topošo pensionāru dzīvi un tādi kam nebūs pat 100 būs ļoti daudz!)
platīns
p
Vispirms jāpārskata tās lielās pensijas, kuru summas sniedzas tūkstošos, jo tā ir valsts naudas izkrāpšana. To, protams, Bērziņš nepieļaus, jo tas skars viņa pensiju. Bez tam sen jāpārskata šie pabalstu saņēmēji-mans paziņa izdevis vismaz 5 savus īres dzīvokļus šiem pabalstu saņēmējiem, kuriem visu apmaksā valsts un pašvaldība, kuri dzīvo labāk par tiem, kas katru rītu iet uz darbu. Pie tam šie saņēmēji caurām dienām dzer, atpūšas un tikai prāto, kā nestrādāt un nezaudēt šīs privilēģijas, kas papildus piešķir vēl rindu uz jaunu dzīvokli.
rrr
r
Ja izkrāpšana, tad jābūt izmekēšanai, sodīšanai un nelegāli iegūto līdzekļu atmaksai valsts budžetā. Bet es absolūti nepiekrītu, ka pensionāri, kuru pensijas ir lielākas par 160 latiem, ir izkrāpēji. Mani vecāki pēdējos 20 neatkarības gadus ir strādājuši "vaiga sviedros", ja tā tēlaini var izteikties, un, kas ir būtiski, maksājuši nodokļus. Viņiem pensija ir ap 400 - 500 latiem mēnesī, manuprāt, neadekvāti zema, ņemot vērā veiktās sociālās iemaksas. Es esmu kategoriski pret to, ka viņu pensijas, kas nopelnītas smagā darbā, vēlreiz uzsveru, maksājot nodokļus, tiktu apgrieztas par labu tādiem, kas gadiem nav iemaksājuši budžetā nevienu santīmu, bet tikai brēkuši par ļauno valdību. Te ir runa par principu, par sociālo taisnīgumu. Citādi - kāda jēga man ieguldīt savā izglītībā, strādāt, maksāt nodokļus, uzkrāt apdrošināšanas stāžu, ja beigās mani noliks tādā pat līmenī kā mūža bezdarbnieku, kurš ar grūtībām pabeidzis pamatskolu?
  • 7
  • 1
Vija
V
Man ir priekšlikums, kas neizmaksās dārgi un jau tika izmantots - ragaviņas: kā sasniedz pensijas vecumu, tā ragaviņās un uz mežu..............
Re
R
Un pareizi darīja, nav ko pieņemt populistiskus lēmumus, tikai tadeļ, ka lielakie balsotaji ir pensionari.
Dārznieks
D
Barčas kundzei jāņem par konsultantiem 100 vislielāko pensiju saņēmēji un elementāri jāizpilda viņu sirmo ,gudro galvu padomi. Un visiem pensionāriem iestāsies laimīgas dienas. Galvenais, ka pārējiem cilvēkiem un valsts budžetam tas neradīs nekādas problēmas, jo labs padoms ir "zelta vērts".
Pensis
P
Pēc vēlēšanām vajadzēs Barčas kundzi likt par finanšu ministri, lai pensionāriem būtu labāk. Citas izejas mums nebūs.
Maz.vid.uzņ.
M
Dievs, pasargi! Un lai nolādēti tie pensionāri, kas grib atņemt bērniem iztiku un nākotni. p.s. Arī mani vecāki ir pensionāri ar mazajām pensijām....
  • 3
  • 5

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas