Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Bārzdiņš aicina ģimenes ārstus brīvprātīgi pieteikties darba kvalitātes izvērtēšanai

Veselības ministrs Juris Bārzdiņš piektdien Lauku ģimenes ārstu asociācijas konferencē mediķus aicināja pievienoties jaunajai brīvprātīgajai papildus pieejamības un kvalitātes programmai, portālu Diena.lv informēja Veselības ministrijas pārstāvis Oskars Šneiders.

Programma ietver 23 ģimenes ārsta darbības kvalitātes rādītājus, kas aptver ārsta prakses darba organizācijas un sniegtās palīdzības rezultātu izvērtēšanu, skaidroja O.Šneiders. Plānots, ka programma tiks uzsākta no šā gada 1.jūlija.

„Programma ir brīvprātīga, tādēļ izvēle pievienoties vai atteikties paliek ārstu ziņā. Taču es apelēju pie ģimenes ārstu pilsoniskās un sabiedriskās apziņas, jo esmu pārliecināts, ka šī programma ļaus pakāpeniski sasniegt aprūpes kvalitātes izaugsmi,” norādīja J.Bārzdiņš. Viņaprāt, programmas īstenošana vienlaikus sekmēs arī sabiedrības lielāku apmierinātību ar veselības nozari kopumā, un tas ir viens no nosacījumiem, lai cilvēki būtu gatavi ar saviem nodokļiem finansēt veselības aprūpi lielākā apmērā.

Līdzīgas pieejamības un kvalitātes programmas primārajā aprūpē sekmīgi darbojas arī citās valstīs, piemēram, Igaunijā, kur tai darbības trešajā gadā pievienojušies aptuveni 80 % ģimenes ārstu.

J.Bārzdiņš uzsvēra, ka veselības nozarē ģimenes ārstu institūcija ir pamats, uz kuru balstās visa sistēma. Jo labāk strādās primārā aprūpe, jo efektīvāk tiks izlietots nozares finansējums, kas ļaus risināt būtiskus jautājumus, piemēram, palielinot līdzekļus valsts kompensējamo medikamentu sistēmai, pārskatot pacientu iemaksu apjomu, mazinot rindas uz pakalpojumiem un palielinot ārstniecības personāla atalgojumu.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauniešiem svarīga ir droša un uzticama vide

Par jauniešu paškaitējuma iemesliem un to, kā novērst cēloņus, kuri jauniešus stimulē nodarīt sev pāri, Guntars Gūte sarunājas ar bērnu un jauniešu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas